Alle vacatures Print Solliciteer
Nederlands

Vacature

Functie­omschrijving
"Wil jij je net als ik dagelijks IT-oplossingen leveren die bijdragen aan simpelere en snellere processen, en waar burgers én bedrijven profijt van hebben? Dan wil ik graag met je kennismaken." Robert-Jan Borst - Teamleider bij de Belastingdienst.

Het organisatieonderdeel generieke business services van de Belastingdienst werkt met de nieuwste ontwikkeltools en realiseert diverse applicaties. Van ontbrekende delen voor onze primaire processen tot volledige voorzieningen voor heffen, innen, toezicht en bedrijfsvoering. Ook ontwikkelen we scripts (robots) waarmee handmatige processen volledig kunnen worden geautomatiseerd. Deze werkzaamheden gebeuren in kleine en zelfsturende teams die samen met de business een passende ontwikkelmethodiek kiezen, zoals scrum, Kanban of Waterval. Onze projecten duren nooit langer dan vier maanden en leveren áltijd toegevoegde waarde voor burgers en bedrijven in Nederland.

In je rol als senior .NET-developer ontwikkel je met jouw kennis en kunde IV-oplossingen én neem je jouw collega's daarin mee. Zo dragen jullie direct bij aan het ondersteunen van de primaire processen als inning, omzetbelasting en autoheffingen. Jij bent van alle markten thuis, adviseert je collega's en staat de junior .NET-developers bij in hun taken. Zo stuur en coach je jouw team op een wijze waarbij je oog hebt en houdt voor zowel de relatie als het resultaat.

Ook onze managers hebben baat bij jouw .NET-kennis; zij gaan dan ook graag met jou in gesprek. Vakinhoudelijk kan niemand om je heen, jij bent de vraagbaak bij uitstek én voelt je verantwoordelijk om werkzaamheden goed te stroomlijnen. Dit doe je onder meer door het CI/CD-proces te borgen door hier sturing aan te geven en door er toezicht op te houden.

Zullen we zakendoen en word jij de nieuwe collega van Robert-Jan Borst? Of wil je liever eerst eens praten over jouw misschien wel toekomstige werkzaamheden? Neem dan contact op met Robert-Jan Borst.

Functie-eisen
 • Je hebt een hbo-diploma in een voor de functie relevante richting, zoals informatica, of je hebt aantoonbaar hbo-niveau.
 • Je hebt minimaal vijf jaar werkervaring als ontwikkelaar en je hebt uitstekende kennis van C#, .NET, ASP.NET MVC, webservices, databases, Visual Studio en SQL Server.
 • Je hebt minimaal vijf jaar ervaring in het geven van inhoudelijke richting en sturing aan ontwikkelaars.
 • Je bent op de hoogte van de technieken met betrekking tot containerization.
 • Je hebt aantoonbare ervaring met authenticatie- en autorisatiemechanismen.
 • Je hebt aantoonbare ervaring in het opstellen van coderingsrichtlijnen en kunt infrastructurele en technische aanpassingen in het IT-landschap realiseren.
 • Je beschikt bij voorkeur over de certificaten voor het .NET-platform, MCSD of C#.

Jouw competenties?
 • Organisatiesensitiviteit
 • Analyseren
 • Overtuigingskracht
 • Resultaatgerichtheid
 • Omgevingsbewustzijn

Herken jij jezelf ook hierin?
Je hebt een creatieve geest en bent in staat technische oplossingen te creëren voor communicatie- en interactievraagstukken. Daarbij beschik je over uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk. Verder bent je een échte bruggenbouwer die techniek, processen én mensen weet te verbinden. En doel- en resultaatgericht als je bent, stel je hoge eisen aan de kwaliteit én kwantiteit van je werk. Je bent bovendien een enthousiaste en betrokken collega.

Arbeids­voorwaarden
Salaris­niveau schaal 11
Salaris­omschrijving In beginsel vindt inschaling in de naast lagere salarisschaal plaats. Bij aanwezigheid van relevante kennis, ervaring of om arbeidsmarktoverwegingen kan inschaling op een hogere positie in de desbetreffende salarisschaal plaatsvinden. Ook bestaat de mogelijkheid om in bijzondere gevallen waarin de aanwezige kennis en/of ervaring dit rechtvaardigt, direct in de bij de functie behorende salarisschaal in te schalen.
Maand­salaris Min €3.192 – Max. €4.905 (bruto) 
Dienst­verband Tijdelijke aanstelling met uitzicht op vaste aanstelling
Contract­duur Tijdelijke aanstelling met uitzicht op vaste aanstelling
Minimaal aantal uren per week 32
Maximaal aantal uren per week 36

Overige arbeids­voorwaarden
Naast salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer ouderschapsverlof, studiefaciliteiten en een vergoeding woon-werkverkeer. Bij de Rijksoverheid heb je een aantal individuele keuzemogelijkheden bij het samenstellen van je arbeidsvoorwaardenpakket.

Wij verwachten van onze werknemers dat ze integer zijn. En we vragen aan nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Als deze niet kan worden overlegd, volgt geen aanstelling.

Wij bieden je een inwerkprogramma aan en afhankelijk van je opleiding en werkervaring een opleiding en/of training. Gedurende dit opleidingstraject is het niet mogelijk om in deeltijd te werken. Nadat je dit hebt afgerond en bij goed functioneren, word je aangesteld in vaste dienst. Mocht je het opleidingstraject niet succesvol afronden dan word je aanstelling bij de Belastingdienst beëindigd. De interne kandidaat die de verplicht te volgen opleiding niet succesvol afrondt, wordt teruggeplaatst naar zijn oorspronkelijke organisatieonderdeel en belast met werkzaamheden die gelijk of gelijksoortig zijn aan die van de oorspronkelijke functie.

Bijzonderheden
We ontvangen je brief en cv graag in een Word- of PDF-bestand via de 'solliciteer' button. Als je een beroep doet op een voorrangspositie, stuur dan ook een kopie van die beschikking mee.

Onze selectieprocedure voor deze functie ziet er als volgt uit:

Allereerst wordt beoordeeld of een voorrangskandidaat binnen de Rijksoverheid in aanmerking komt voor deze functie.

Daarna kunnen we beoordelen of jouw cv en motivatiebrief voldoen aan de gestelde functie-eisen.

Onderaan deze vacature vind je meer uitleg over de stappen die je doorloopt in de sollicitatieprocedure.

De voorkeur gaat uit naar kandidaten die het meest aansluiten bij het opgestelde profiel. Dit heeft betrekking op zowel de genoemde opleiding(en) als werkervaringseisen. Vermeld deze daarom duidelijk in je cv.

Om bedrijfseconomische redenen worden medewerkers van de Belastingdienst die korter dan drie jaar in hun huidige functie werkzaam zijn of bezig zijn met een startopleiding of inwerktraject niet als eerste in beschouwing genomen.

De Belastingdienst zet zich in om medewerkers in dienst te nemen die onder de doelgroep van de Wet banenafspraak vallen. Val je in deze doelgroep en sta je in het doelgroepenregister? Dan nodigen we ook jou uit om te reageren! Samen met jou kijken we of en hoe je eventueel invulling kunt geven aan deze functie.

Een (online) voorselectietest en/of een assessment kan deel uit maken van het sollicitatieproces (uitgezonderd interne horizontale kandidaten) evenals het maken van een casus, het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Plaatsingsdatum 12-11-2019
Standplaats Apeldoorn
Opleidingsniveau HBO / Bachelor
Uren 32 - 36
Niveau Professional
Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd met uitzicht op vast
Salaris Min €3192 - €4905 (bruto)
Functiecategorie(ën) ICT - Software ontwikkeling
Branch(es) Overheid / Non-profit
Provincie(s) Gelderland
Trefwoorden .

Contactgegevens

Contactpersoon Ingrid Koster
Telefoon 06 - 55 28 56 48

Vestigingsplaats

Solliciteer