Alle vacatures Print Solliciteer
Nederlands

Vacature

Functie­omschrijving
"Verbeteringen in de organisatie jaag ik voortdurend aan. Vanuit feiten en analyses. En voorál samen met de uitvoering. Elke dag is daardoor weer anders en dat maakt mijn werk zo uitdagend." Carolien Hattink - Senior adviseur Lean Six Sigma black belt bij de Douane.

Eén Douane: dat bereiken we door standaardisatie en door het constant aanjagen en verder brengen van verbeteringen in onze processen. Via de regiegroep operaties en control vinden de aanvraag, prioritering en control van de verbeterprojecten plaats. We voeren die projecten bij voorkeur projectmatig uit. Op basis van proces- of throughput-gegevens onderzoeken we hoe de procesinrichting kan worden verbeterd naar de standaard van een professionele overheidsorganisatie.

Als senior adviseur Lean Six Sigma black belt voer je verbeterprojecten uit die strategisch, complex en landelijk of regio-overstijgend zijn. Door middel van Lean-Six-Sigmatechnieken en data-analyses krijg je inzicht in het werkelijke probleem en de aan te brengen verbeteringen. Eventueel werk je samen met regionale (greenbelt-)coaches aan het project. Je adviseert het managementteam over hoe de verbetering zo efficiënt mogelijk kan worden aangebracht. En als je het nodig vindt adviseer je ook over het wijzigen of ontwikkelen van het actuele beleid of de geldende regelgeving. Een verbeterproject is pas klaar als er structureel inzicht is in de werking van het proces, de verbeteringen zijn geïmplementeerd en het proces daadwerkelijk wordt beheerst.

Je bent binnen Douane Nederland een echte ambassadeur van het voortdurend verbeteren en het werken volgens de leanmethode. Niet alleen de processen wil je verbeteren. Je wilt ook jezelf continu blijven ontwikkelen. Daarom houd je vakliteratuur bij, volg je opleidingen, cursussen en trainingen en vraag je feedback.

Zullen we zaken doen en word jij de nieuwe collega van Carolien? Of wil je liever eerst eens praten over jouw misschien wel toekomstige werkzaamheden? Neem dan contact met ons op.

Functie-eisen
  • Je hebt een wo-masterdiploma in een relevante richting.
  • Je hebt minimaal drie jaar werkervaring met lean en verbeterprojecten en -trajecten.
  • Je hebt affiniteit met statistische vraagstukken.
  • Je bent bij voorkeur IBIS-UvA-gecertificeerd Lean Six Sigma black belt of bereid om deze certificering te halen.

Jouw competenties?
  • analyseren
  • omgevingsbewustzijn
  • creativiteit
  • organisatiesensitiviteit
  • overtuigingskracht

Herken jij jezelf ook hierin?
Je hebt een grote passie voor het systematisch en onderbouwd verbeteren van organisatie- en bedrijfsprocessen. En op dat gebied wil je jezelf ook voortdurend verbeteren. Je neemt graag het initiatief en wilt ook anderen zoals leidinggevenden, bestuurders en collega's enthousiasmeren en helpen om zelf verbeteringen in gang te zetten. Jouw werkwijze en energie zijn dan ook uitermate motiverend voor de mensen om je heen. Je kunt snel een onderbouwd oordeel vormen, bent onafhankelijk en tegelijkertijd gericht op samenwerking. Door jouw kennis en ervaring kun je op operationeel, tactisch en strategisch niveau gesprekken voeren met leidinggevenden en bestuurders.

Arbeids­voorwaarden
Salaris­niveau schaal 13
Maand­salaris Min €4.168 – Max. €6.249 (bruto)
Dienst­verband Tijdelijke aanstelling met uitzicht op vaste aanstelling
Contract­duur Tijdelijke aanstelling met uitzicht op vaste aanstelling
Minimaal aantal uren per week 32
Maximaal aantal uren per week 36

Overige arbeids­voorwaarden
Naast salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer ouderschapsverlof, studiefaciliteiten en een vergoeding woon-werkverkeer. Bij de Rijksoverheid heb je een aantal individuele keuzemogelijkheden bij het samenstellen van je arbeidsvoorwaardenpakket. Wij verwachten van onze werknemers dat ze integer zijn. En we vragen aan nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Als deze niet kan worden overlegd, volgt geen aanstelling.

Bijzonderheden
We ontvangen je brief en cv graag in een Word- of PDF-bestand via de 'solliciteer' button. Als je een beroep doet op een voorrangspositie, stuur dan ook een kopie van die beschikking mee.

Onze selectieprocedure voor deze functie ziet er als volgt uit:
Allereerst wordt beoordeeld of een voorrangskandidaat binnen de Rijksoverheid in aanmerking komt voor deze functie. Daarna kunnen we beoordelen of jouw cv en motivatiebrief voldoen aan de gestelde functie-eisen.

De voorkeur gaat uit naar kandidaten die het meest aansluiten bij het opgestelde profiel. Dit heeft betrekking op zowel de genoemde opleiding(en) als werkervaringseisen. Vermeld deze daarom duidelijk in je cv.
Op 17 januari 2020 vinden de selectiegesprekken plaats. Onderaan deze vacature vind je meer uitleg over de stappen die je doorloopt in de sollicitatieprocedure.

Om bedrijfseconomische redenen worden medewerkers van de Belastingdienst die korter dan drie jaar in hun huidige functie werkzaam zijn of bezig zijn met een startopleiding of inwerktraject niet als eerste in beschouwing genomen.

De Belastingdienst zet zich in om medewerkers in dienst te nemen die onder de doelgroep van de Wet banenafspraak vallen. Val je in deze doelgroep en sta je in het doelgroepenregister? Dan nodigen we ook jou uit om te reageren! Samen met jou kijken we of en hoe je eventueel invulling kunt geven aan deze functie.

Een (online) voorselectietest en/of een assessment kan deel uit maken van het sollicitatieproces (uitgezonderd interne horizontale kandidaten) evenals het maken van een casus, het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken.Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Plaatsingsdatum 02-12-2019
Standplaats Rotterdam
Opleidingsniveau Master / Postdoctoraal
Uren 32 - 36
Niveau Professional
Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd met uitzicht op vast
Salaris Min €4168 - €6249 (bruto)
Functiecategorie(ën) Kwaliteit / Arbo / Milieu / Veiligheid
Branch(es) Overheid / Non-profit
Provincie(s) Gabon
Trefwoorden .

Contactgegevens

Contactpersoon Hanneke Richardson
Telefoon 06 - 11 14 99 36

Vestigingsplaats

Solliciteer