Alle vacatures Print Solliciteer
Nederlands

Vacature

Functie­omschrijving
"Ik ben er trots op dat we IT oplossingen ontwikkelen die direct invloed hebben op het werk van onze collega's; met innovatieve workflow systemen dragen we eraan bij dat informatie en documenten op het juiste moment beschikbaar zijn om de Nederlandse burgers en bedrijven te helpen." Annelies Taylor - Business analist bij de Belastingdienst.

Binnen de IV-organisatie (informatievoorziening) van de Belastingdienst zorgt GBS voor generieke business services. GBS bestaat uit twee afdelingen: IV regulier en IV-Accent. Zij leveren de infrastructuur, halffabricaten en de benodigde tooling om de processen in interactie, invordering, toezicht, data intelligence én managementcontrol te faciliteren. IV-accent staat voor de vernieuwing en verbetering van IT processen. De werkzaamheden zijn innovatief en resultaatgericht, de cultuur ontwikkelgericht.

Hierbinnen houdt het center of excellence document management zich bezig met de documenthuishouding voor Belastingen. Zij gebruiken hiervoor o.a. FileNet, Case Manager en Content Collector en natuurlijk JAVA. In een CI/CD omgeving zijn ze in staat oplossingen snel en zorgvuldig te leveren. Dit alles binnen een opzet waarbij meerdere projecten onafhankelijk van elkaar uitgevoerd kunnen worden. Een hechte samenwerking met gebruikers en praktische oplossingen als uitgangspunt vormen de basis van ons werk.

Als senior software engineer ontwikkel je je in de disciplines analyse, design, ontwikkeling, test, implementatie én het beheer van technische solutions. Jij zorgt ervoor dat de applicaties van de Belastingdienst minder uit maatwerk bestaan en meer zijn samengesteld op basis van standaard marktoplossingen. Van begin tot eind ben je betrokken bij de projecten waar je aan werkt, waardoor je ook daadwerkelijk het resultaat van jouw inzet ziet.

Taken en verantwoordelijkheden:
  • Configureren van casemanager oplossingen
  • Bouwen van maatwerk oplossingen in JAVA
  • Behouden overzicht over verschillende systemen en hun koppelvlakken
  • Meedenken aan technische oplossingen, bewaken technische aspecten in projecten
  • Begeleiden technische teams, vormen verbindende schakel, uitzetten lijnen
  • Ontwikkelen en begeleiden junior collega's, stagiaires en trainees
  • Werken volgens Agile en Scrum

Kortom, ben jij die verbindende schakel tussen de technische teams? Dan bieden we jou een leuke uitdaging in een dynamisch team. Dus

Zullen we zaken doen en word jij de nieuwe collega van Annelies? Of wil je liever eerst eens praten over de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op!

Functie-eisen

  • Je hebt hbo-niveau en minimaal vijf jaar ontwikkel werkervaring binnen de ICT.
  • Je hebt ervaring met het ontwerpen en implementeren van IBM Case Manager en/of IBM FileNet-oplossingen of vergelijkbaar.
  • Je hebt kennis van Java en basiskennis van SQL.
  • Je hebt bij voorkeur ervaring met CI/CD-tooling zoals Jenkins, Maven, JUnit, Selenium, Jira, Nexus, Git, Robot Framework, of SonarQube.
  • Het is een pre als je ervaring hebt met JavaScript/Dojo of andere frontend-talen.
  • Je werkt graag binnen een zelfsturend en/of zelfregulerend agile (scrum)team waarin je samen verantwoordelijk bent voor de resultaten.
  • Je hebt visie en weet overzicht te houden over complexe technologische, organisatorische en inhoudelijke verbanden.

Competenties
  • klantgerichtheid
  • omgevingsbewustzijn
  • resultaatgerichtheid
  • samenwerken
  • voortgangscontrole

Wat vind je nog meer belangrijk?
Je bent proactief en je neemt het nodige initiatief. Je bent in staat om de grenzen van zorgvuldigheid op te zoeken en je durft van invloed te zijn. Je vindt efficiency soms ondergeschikt aan effectiviteit en je toont eigenaarschap in een omgeving met grotere onzekerheden dan gebruikelijk. Je ziet de meerwaarde in het delen van je kennis met collega's en je vindt het ook belangrijk om je eigen vakmanschap te blijven ontwikkelen.

Arbeids­voorwaarden
Salaris­niveau 
schaal 11
Maand­salaris Min €3.256 – Max. €5.003 (bruto)
Dienst­verband Tijdelijke aanstelling met uitzicht op vaste aanstelling
Contract­duur Tijdelijke aanstelling met uitzicht op vaste aanstelling
Minimaal aantal uren per week32
Maximaal aantal uren per week 36

Overige arbeids­voorwaarden
Naast salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer ouderschapsverlof, studiefaciliteiten en een vergoeding woon-werkverkeer. Bij de Rijksoverheid heb je een aantal individuele keuzemogelijkheden bij het samenstellen van je arbeidsvoorwaardenpakket. Wij verwachten van onze werknemers dat ze integer zijn. En we vragen aan nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Als deze niet kan worden overlegd, volgt geen aanstelling.

Bijzonderheden
Graag ontvangen wij jouw brief en cv in een Word- of Pdf-bestand. Je kunt deze uploaden via de sollicitatie button. De voorkeur gaat uit naar kandidaten die het meest aansluiten bij het opgestelde profiel. Dit heeft betrekking op zowel de genoemde opleiding(en) als werkervaringseisen. Vermeld deze daarom duidelijk in je cv.

Onze selectieprocedure voor deze functie ziet er als volgt uit: Allereerst wordt beoordeeld of een voorrang kandidaat binnen de Rijksoverheid in aanmerking komt voor deze functie. Als je een beroep doet op een voorrangspositie, stuur dan ook een kopie van die beschikking mee. Daarna kunnen we beoordelen of jouw cv en motivatiebrief voldoen aan de gestelde functie-eisen.

De binnengekomen sollicitaties beoordelen wij wekelijks. Bij gebleken geschiktheid nodigen we je zo snel mogelijk uit voor een selectiegesprek. Deze gesprekken vinden op maandag, dinsdag en donderdag plaats op onze locatie Quintax in Apeldoorn.

Een assessment kan deel uit maken van het sollicitatieproces, evenals het maken van een casus, het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Plaatsingsdatum 27-12-2019
Standplaats Apeldoorn
Opleidingsniveau HBO / Bachelor
Uren 32 - 36
Niveau Professional
Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd met uitzicht op vast
Salaris €3.256 - €5.003
Functiecategorie(ën) ICT - Software ontwikkeling
Branch(es) Overheid / Non-profit
Provincie(s) Gelderland
Trefwoorden .

Contactgegevens

Contactpersoon Marija Hoksbergen
Telefoon 06-27063341

Vestigingsplaats

Solliciteer