Alle vacatures Print Solliciteer
Nederlands

Vacature

Functie­omschrijving
"Het leuke aan mijn werk is dat veel collega's gebruikmaken van de applicaties die ik beheer. Het is dan ook van groot belang dat die altijd beschikbaar zijn. Ik sta ook dicht bij deze gebruikers, omdat ik meedenk over hoe we het beheer van nieuwe applicaties efficiënt kunnen inrichten." Myrthe Piersma - Functioneel beheerder bij de Belastingdienst.

Het team functioneel beheer generiek (FB generiek) is onderdeel van centrale administratieve processen (CAP) binnen de Belastingdienst. We zijn verantwoordelijk voor het functioneel beheer op applicaties in de deelgebieden productiebesturing, generiek en toezicht. We zijn een relatief jong team van zes collega's. En volop in ontwikkeling. Zo nemen we de komende maanden verschillende nieuwe applicaties in beheer. Dit betekent dat ons team gaat groeien.

Als functioneel beheerder ondersteun je gebruikers van automatiseringssystemen. Je beantwoordt hun ingewikkelde vragen over functionaliteit en data. Zijn er verstoringen? Dan analyseer jij deze en los je ze op. Je bedenkt (proces)oplossingen of alternatieven, vaak samen met collega's in multidisciplinair verband, en je zorgt voor wijzigingsvoorstellen en voor de implementatie van de oplossingen. Ook genereer je bedrijfs- en sturingsdata. Zijn die op tijd, juist en compleet ontvangen en verwerkt? Je beoordeelt dit door elke dag de data correct en effectief te monitoren, uit te lezen, te interpreteren én hierover te rapporteren. Dit is van essentieel belang voor onze ketenpartners. Voor het aanpassen van geautomatiseerde verwerkingen of het uitvoeren van herstelscripts geef je opdrachten aan je ICT-collega's en bewaak je de kwaliteit en deadlines.

Je werkt in de uitvoering van onze primaire processen én je neemt deel aan de ontwikkeling van ICT-voorzieningen. Dit betekent dat je meewerkt aan het specificeren, reviewen en testen van nieuwe systemen of releases, waarbij het meestal gaat om minder gangbare of nog niet eerder voorgekomen IV-vraagstukken. Je zorgt voor een goede specificatie van de gewenste beheerfunctionaliteiten en in de bouwfase test je of deze goed werken. Ook bereid je de implementatie en de communicatie hierover voor en begeleid je het in productie nemen. Al deze werkzaamheden voer je uit in een keten van deelprocessen. Je hebt dan ook een uitstekend contact met je collega's van CAP, de ICT-afdelingen en met de eindgebruikers van jouw producten.

Zullen we zakendoen en word jij de nieuwe collega van Myrthe? Of wil je liever eerst eens praten over jouw misschien wel toekomstige werkzaamheden? Neem dan contact met ons op!

Functie-eisen

 • Je hebt een hbo-bachelor diploma, bij voorkeur in de richting van ICT of informatica.
 • Je hebt enkele jaren ervaring met het lezen van gegevensmodellen en het toepassen van querytechnieken.
 • Je hebt aantoonbare kennis van en ervaring met de primaire processen en systemen van een grote organisatie.
 • Je hebt kennis van en ervaring met agile en scrum.
 • Je hebt bij voorkeur kennis van Splunk en mainframe (TSO, DB2, MQ).
 • Je bent bereid om in voorkomende gevallen buiten kantoortijden te werken.

Jouw competenties?
 • initiatief
 • samenwerken
 • analyseren
 • overtuigingskracht
 • resultaatgericht

Herken jij jezelf ook hierin?
Jij gaat voor vakmanschap en hebt de ambitie én potentie om door te groeien in onze organisatie. Niet voor niets wil je jezelf voortdurend blijven ontwikkelen, zowel persoonlijk als vakinhoudelijk, en laat je je graag coachen door collega's. Je bent van nature sociaal en hebt aanpassingsvermogen. Verder beschik je over overtuigingskracht en kun je je mondeling en schriftelijk uitstekend uitdrukken. Analytisch ben je ook: je overziet het geheel en hebt oog voor detail.

Arbeids­voorwaarden
Salaris­niveau schaal 10
Salaris­omschrijving In beginsel vindt inschaling in de naast lagere salarisschaal plaats. Bij aanwezigheid van relevante kennis, ervaring of om arbeidsmarktoverwegingen kan inschaling op een hogere positie in de desbetreffende salarisschaal plaatsvinden. Ook bestaat de mogelijkheid om in bijzondere gevallen waarin de aanwezige kennis en/of ervaring dit rechtvaardigt, direct in de bij de functie behorende salarisschaal in te schalen.
Maand­salaris Min €2.737 – Max. €4.400 (bruto)
Dienst­verband Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Contract­duur -
Minimaal aantal uren per week28
Maximaal aantal uren per week 36

Overige arbeids­voorwaarden
Naast salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer ouderschapsverlof, studiefaciliteiten en een vergoeding woon-werkverkeer. Bij de Rijksoverheid heb je een aantal individuele keuzemogelijkheden bij het samenstellen van je arbeidsvoorwaardenpakket.Wij verwachten van onze werknemers dat ze integer zijn. En we vragen aan nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Als deze niet kan worden overlegd, volgt geen aanstelling.Wij bieden je een inwerkprogramma aan en afhankelijk van je opleiding en werkervaring een opleiding en/of training. Gedurende dit opleidingstraject is het niet mogelijk om in deeltijd te werken. Nadat je dit hebt afgerond en bij goed functioneren, word je aangesteld in vaste dienst. Mocht je het opleidingstraject niet succesvol afronden dan word je aanstelling bij de Belastingdienst beëindigd. De interne kandidaat die de verplicht te volgen opleiding niet succesvol afrondt, wordt teruggeplaatst naar zijn oorspronkelijke organisatieonderdeel en belast met werkzaamheden die gelijk of gelijksoortig zijn aan die van de oorspronkelijke functie.

Bijzonderheden
We ontvangen je brief en cv graag in een Word- of PDF-bestand via de 'solliciteer' button. Als je een beroep doet op een voorrangspositie, stuur dan ook een kopie van die beschikking mee.

Onze selectieprocedure voor deze functie ziet er als volgt uit:

Allereerst wordt beoordeeld of een voorrangskandidaat binnen de Rijksoverheid in aanmerking komt voor deze functie.

Daarna kunnen we beoordelen of jouw cv en motivatiebrief voldoen aan de gestelde functie-eisen.

Op woensdag 12 februari vinden de selectiegesprekken plaats. Onderaan deze vacature vind je meer uitleg over de stappen die je doorloopt in de sollicitatieprocedure.

De voorkeur gaat uit naar kandidaten die het meest aansluiten bij het opgestelde profiel. Dit heeft betrekking op zowel de genoemde opleiding(en) als werkervaringseisen. Vermeld deze daarom duidelijk in je cv.

Om bedrijfseconomische redenen worden medewerkers van de Belastingdienst die korter dan drie jaar in hun huidige functie werkzaam zijn of bezig zijn met een startopleiding of inwerktraject of niet als eerste in beschouwing genomen.

De Belastingdienst zet zich in om medewerkers in dienst te nemen die onder de doelgroep van de Wet banenafspraak vallen. Val je in deze doelgroep en sta je in het doelgroepenregister? Dan nodigen we ook jou uit om te reageren! Samen met jou kijken we of en hoe je eventueel invulling kunt geven aan deze functie.

Een (online) voorselectietest en/of een assessment kan deel uit maken van het sollicitatieproces (uitgezonderd interne horizontale kandidaten) evenals het maken van een casus, het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken.Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Plaatsingsdatum 10-01-2020
Standplaats Apeldoorn
Opleidingsniveau HBO / Bachelor
Uren 28 - 36
Niveau Professional
Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd met uitzicht op vast
Salaris €2.737 - €4.400
Functiecategorie(ën) ICT - Software ontwikkeling
Branch(es) Overheid / Non-profit
Provincie(s) Gelderland
Trefwoorden .

Contactgegevens

Contactpersoon Jenne Meijer
Telefoon 06 - 55 47 62 19

Vestigingsplaats

Solliciteer