Alle vacatures Print Solliciteer
Nederlands

Vacature

Functie­omschrijving
"Ik vind het erg leuk om en spannend als ontwerper de schakel te zijn tussen de business en de realisatie van IT. Bij de Belastingdienst krijg ik die kans en in dat spanningsveld creëer ik overzicht in de complexe belastingmaterie en ben ik vraagbaak voor mijn collega's. Iedereen heeft daar wat aan!" Ingrid Gloudemans - Ontwerper bij de Belastingdienst.

De Belastingdienst maakt veel gebruik van formulieren. Bij IV-interactie leveren en onderhouden we een formulierendienst waarmee de Belastingdienst snel, aanpasbaar, beheersbaar, bestuurbaar, schaalbaar, efficiënt en kwalitatief hoogwaardig formulieren kan voortbrengen én beheren. Die formulieren worden via portalen beschikbaar gesteld voor belastingplichtigen, zodat ze veilig en snel hun transacties met de Belastingdienst kunnen uitvoeren. Er loopt nu een programma om voor alle papieren formulieren een elektronische versie te realiseren.

In jouw rol als functioneel ontwerper ga je aan de slag in een van de formulierenteams. Dit zijn scrum-teams die elektronische formulieren ontwikkelen en intensief samenwerken met de teams die de portalen en de ondertekenservices ontwikkelen, zoals MijnBelastingdienst.nl. Jij gaat als volwaardig teamlid zelfstandig en in samenwerking met je collega's deelnemen aan het scrum-proces. Aan de hand van door de business en architectuur beschreven features stel jij de resulterende usecases (specifications, realizations) op, en eventueel ook de koppelvlakspecificaties.

Als functioneel ontwerper met (bij voorkeur) de kennis en ervaring om T-shape te kunnen werken, draag jij jouw ontwerpen uit richting de rest van je team. Dat doe je met de nodige stevigheid en duidelijkheid. Daarnaast analyseer je incidenten en problemen, houd je de ontwerpdocumentatie up-to-date en doe je versiebeheer op zowel de documentatie als de releases. Tot slot ben je vraagbaak voor ontwikkelaars en testers die vragen hebben over de functionaliteit. Kortom, binnen het scrum-team ben jij dé schakel tussen de business en de architecten aan de ene kant en het scrum-team aan de andere kant.

Zullen we zakendoen en word jij de nieuwe collega van Ingrid? Of wil je liever eerst eens praten over jouw misschien wel toekomstige werkzaamheden? Neem dan contact op met Berend de Boer.

Functie-eisen

 • Je hebt hbo-niveau, bij voorkeur in de richting van (technische) informatica of een voor de functie relevante richting.
 • Je hebt minimaal drie jaar brede ervaring als ontwerper.
 • Je hebt kennis van en ervaring met usecase specifications, usecase realizations en userstories.
 • Je werkt T-shape binnen het scrum-team.
 • Je kunt functioneel ontwerpen volgens BOA.
 • Je hebt kennis van en bij voorkeur ervaring met systeemontwikkeling in Java en met testen.
 • Je kunt ArchiMate-modellen lezen en begrijpen.

Jouw competenties?
 • Zelfontwikkeling
 • Analyseren
 • Resultaatgerichtheid
 • Samenwerken
 • Flexibiliteit

Herken jij jezelf ook hierin?
Je bent proactief en neemt het nodige initiatief. Daarbij gedij je goed in een veranderende omgeving, durf je buiten de lijntjes te kleuren en ben je besluitvaardig. In het delen van jouw kennis met collegas zie je een meerwaarde. Ook vind je het belangrijk om je eigen vakmanschap te blijven ontwikkelen. Je hebt een agile-mindset en de bijbehorende vaardigheden. Om de wendbaarheid van de organisatie en jouw team te vergroten, zet je deze kwaliteiten in: samenwerken, probleemoplossend vermogen, realisatiekracht en rolflexibiliteit.

Arbeids­voorwaarden
Salaris­niveau 
schaal 10
Salaris­omschrijving In beginsel vindt inschaling in de naast lagere salarisschaal plaats. Bij aanwezigheid van relevante kennis, ervaring of om arbeidsmarktoverwegingen kan inschaling op een hogere positie in de desbetreffende salarisschaal plaatsvinden. Ook bestaat de mogelijkheid om in bijzondere gevallen waarin de aanwezige kennis en/of ervaring dit rechtvaardigt, direct in de bij de functie behorende salarisschaal in te schalen.
Maand­salaris Min €2.737 – Max. €4.400 (bruto)
Dienst­verband Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Contract­duur Tijdelijke aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Minimaal aantal uren per week 32
Maximaal aantal uren per week 36

Overige arbeids­voorwaarden
Naast salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer ouderschapsverlof, studiefaciliteiten en een vergoeding woon-werkverkeer. Bij de Rijksoverheid heb je een aantal individuele keuzemogelijkheden bij het samenstellen van je arbeidsvoorwaardenpakket.

Wij verwachten van onze werknemers dat ze integer zijn. En we vragen aan nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Als deze niet kan worden overlegd, volgt geen aanstelling.

Wij bieden je een inwerkprogramma aan en afhankelijk van je opleiding en werkervaring een opleiding en/of training. Gedurende dit opleidingstraject is het niet mogelijk om in deeltijd te werken. Nadat je dit hebt afgerond en bij goed functioneren, word je aangesteld in vaste dienst. Mocht je het opleidingstraject niet succesvol afronden dan word je aanstelling bij de Belastingdienst beëindigd. De interne kandidaat die de verplicht te volgen opleiding niet succesvol afrondt, wordt teruggeplaatst naar zijn oorspronkelijke organisatieonderdeel en belast met werkzaamheden die gelijk of gelijksoortig zijn aan die van de oorspronkelijke functie.

Bijzonderheden
We ontvangen je brief en cv graag in een Word- of PDF-bestand via de 'solliciteer' button. Als je een beroep doet op een voorrangspositie, stuur dan ook een kopie van die beschikking mee.

Onze selectieprocedure voor deze functie ziet er als volgt uit:

Allereerst wordt beoordeeld of een voorrangskandidaat binnen de Rijksoverheid in aanmerking komt voor deze functie.

Daarna kunnen we beoordelen of jouw cv en motivatiebrief voldoen aan de gestelde functie-eisen.

Onderaan deze vacature vind je meer uitleg over de stappen die je doorloopt in de sollicitatieprocedure.

De voorkeur gaat uit naar kandidaten die het meest aansluiten bij het opgestelde profiel. Dit heeft betrekking op zowel de genoemde opleiding(en) als werkervaringseisen. Vermeld deze daarom duidelijk in je cv.

Om bedrijfseconomische redenen worden medewerkers van de Belastingdienst die korter dan drie jaar in hun huidige functie werkzaam zijn of bezig zijn met een startopleiding of inwerktraject niet als eerste in beschouwing genomen.

De Belastingdienst zet zich in om medewerkers in dienst te nemen die onder de doelgroep van de Wet banenafspraak vallen. Val je in deze doelgroep en sta je in het doelgroepenregister? Dan nodigen we ook jou uit om te reageren! Samen met jou kijken we of en hoe je eventueel invulling kunt geven aan deze functie.

Een (online) voorselectietest en/of een assessment kan deel uit maken van het sollicitatieproces (uitgezonderd interne horizontale kandidaten) evenals het maken van een casus, het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Plaatsingsdatum 21-01-2020
Standplaats Apeldoorn
Opleidingsniveau HBO / Bachelor
Uren 32 - 36
Niveau Professional
Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd met uitzicht op vast
Salaris €2.737 - €4.400
Functiecategorie(ën) ICT - Software ontwikkeling
Branch(es) Overheid / Non-profit
Provincie(s) Gelderland
Trefwoorden .

Contactgegevens

Contactpersoon Ingrid van Kooten
Telefoon 06-55285648

Vestigingsplaats

Solliciteer