Alle vacatures Print Solliciteer
Nederlands

Vacature

Functie­omschrijving
"Grote hoeveelheden data analyseren. Zoeken naar de speld in de hooiberg en die ook vinden. Zo lossen wij puzzels op en komen we fraude op het spoor!" Team anti-fraude van het security competence center van de Belastingdienst.

Het team anti-fraude ondersteunt andere Belastingdienstonderdelen die vragen hebben op het gebied van fraudedetectie. Onze data-analisten bewerken data en voeren daar analyses op uit. Daarmee ondersteunen we bijvoorbeeld de FIOD of andere fiscale onderdelen van de Belastingdienst bij hun opsporingswerkzaamheden. Met een analytische, maar zeker ook creatieve instelling geven we betrouwbaar en compleet advies.

Als data-analist adviseer je professioneel en deskundig bij fraudevraagstukken en het fraudebestendig maken van applicaties en processen. Met jouw ervaring analyseer je situaties snel en vertaal je de resultaten in concrete voorstellen. Ook gebruik je anti-fraudesystemen die werken op basis van algoritmes. Jij ontwerpt, bouwt en onderhoudt die systemen en stelt eisen op voor bestaande en nieuwe ICT-voorzieningen. Door toepassing van machine-learning zet je een volgende stap in data-research.

Word jij de nieuwe senior collega in ons team? Of wil je liever eerst eens praten over jouw misschien wel toekomstige werkzaamheden? Neem dan contact op met de teamleider van het security competence center, via 06-15313082.

Functie-eisen

 • Je hebt een hbo-diploma in een (technische) informaticarichting zoals kunstmatige intelligentie, data-science, of een andere opleiding met een statistisch component.
 • Je hebt een affiniteit met ICT, fiscaliteit en belastingen en bent geïnteresseerd in bigdatatechnieken.
 • Je hebt ervaring met data-analyses en visualisaties.
 • Je hebt kennis van het werken met SQL in grote relationele databases en bij voorkeur met R of Python.
 • Je kunt machine-learning toepassen of wilt deze techniek in de vingers krijgen.
 • Je bent bekend met de werkzaamheden van data-analyse en daarmee direct zelfstandig inzetbaar in de taakuitvoering.
 • Ook ben je inzetbaat als coach van medior collega's.
 • Je kunt zowel mondeling als schriftelijk goed communiceren in het Nederlands en Engels.

Jouw competenties?
 • analyseren
 • initiatief
 • samenwerken.
 • resultaatgericht.
 • zelfontwikkeling
Herken jij jezelf ook hierin?
Je hebt hart voor de publieke taak, wilt graag meewerken aan het bestrijden van fraude en doet dat door data-analyse op grote hoeveelheden data. Jouw werkzaamheden geef je zelfstandig vorm. Door jouw nieuwsgierigheid naar onbekende methoden en technieken schroom je niet om iets nieuws te proberen. Je hebt creatieve ideeën, denkt in concepten en bent in staat om die als prototype uit te bouwen. En de gebaande paden, daar durf je gerust van af te wijken.

Arbeids­voorwaarden
Salaris­niveau 
schaal 11
Salaris­omschrijving In beginsel vindt inschaling in de naast lagere salarisschaal plaats. Bij aanwezigheid van relevante kennis, ervaring of om arbeidsmarktoverwegingen kan inschaling op een hogere positie in de desbetreffende salarisschaal plaatsvinden. Ook bestaat de mogelijkheid om in bijzondere gevallen waarin de aanwezige kennis en/of ervaring dit rechtvaardigt, direct in de bij de functie behorende salarisschaal in te schalen.
Maand­salaris Min €3.256 – Max. €5.003 (bruto)
Dienst­verband Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Contract­duur Tijdelijke aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Minimaal aantal uren per week 32
Maximaal aantal uren per week 36

Overige arbeids­voorwaarden
Naast salaris ontvang je ook een individueel keuzebudget (IKB). Jouw IKB bestaat uit geld (IKB-budget) en tijd (IKB-uren). Het IKB geeft je de mogelijkheid om naar eigen keuze een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen op de door jou gekozen tijdstippen. Én je hebt de mogelijkheid om je maandinkomen deels om te zetten in verlof of andersom. Ook kun je het IKB-budget besteden aan een fiscaal-vriendelijk doel, zoals bijvoorbeeld een fiets, bedrijfsfitness of vakliteratuur. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer studiefaciliteiten, ouderschapsverlof en een vergoeding woon-werkverkeer. Wij verwachten van onze werknemers dat ze integer zijn en we vragen aan nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Als deze niet kan worden overlegd, volgt geen arbeidsovereenkomst of wordt de arbeidsovereenkomst na uiterlijk 3 maanden beëindigd wanneer duidelijk is dat geen VOG overgelegd kan worden.

Bijzonderheden
We ontvangen je brief en cv graag in een Word- of PDF-bestand via de 'solliciteer' button. Als je een beroep doet op een voorrangspositie, stuur dan ook een kopie van die kennisgeving mee.

De voorkeur gaat uit naar kandidaten die het meest aansluiten bij het opgestelde profiel. Dit heeft betrekking op zowel de genoemde opleiding(en) als werkervaringseisen. Vermeld deze daarom duidelijk in je cv.

De Belastingdienst zet zich in om medewerkers in dienst te nemen die onder de doelgroep van de Wet banenafspraak vallen. Sta jij in het doelgroepenregister? Dan nodigen we ook jou graag uit om te reageren! Samen met jou kijken we of en hoe je dan eventueel invulling kunt geven aan deze functie.

Een (online) voorselectietest en/of een assessment kan deel uit maken van de sollicitatieprocedure (uitgezonderd interne horizontale kandidaten), evenals het maken van een casus, het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken.Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Plaatsingsdatum 23-01-2020
Standplaats Apeldoorn
Opleidingsniveau HBO / Bachelor
Uren 32 - 36
Niveau Professional
Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd met uitzicht op vast
Salaris €3.256 - €5.003
Functiecategorie(ën) ICT - Software ontwikkeling
Branch(es) Overheid / Non-profit
Provincie(s) Gelderland
Trefwoorden .

Contactgegevens

Contactpersoon René Abels
Telefoon 06-11586982

Vestigingsplaats

Solliciteer