Alle vacatures Print Solliciteer
Nederlands

Vacature

Business controller
Belastingdienst


Stand­plaats Utrecht
Contractduur Tijdelijke aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Uren per week 32 - 36
Maand­salaris €3.256 - €5.003
Salaris­niveau schaal 11
Niveau Bachelor - HBO
Vakgebied Auditing / accountancy, Personeel en organisatie
Reageren voor 3 maart
Vacaturenummer 1068813
Plaatsingsdatum 12 februari 2020
Dienst­verband Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd

Functie­omschrijving

"Bedrijfsvoering is veel meer dan alleen koele cijfers. Ik werk nauw samen met het primaire werkveld en draag vanuit mijn expertise actief bij aan het behalen van de doelstellingen van de corporate dienst datafundamenten en analytics. Arno Bernart - Coördinator bedrijfsvoering bij de Belastingdienst.

De corporate dienst datafundamenten en analytics (DF&A) wil de Belastingdienst slimmer, sneller en effectiever laten zijn door het slim toepassen van analyses op data. DF&A beschikt over de grootste hoeveelheid data van Nederland die zijn opgeslagen in tal van verschillende systemen. Het gebruik van bigdataplatforms en -systemen leidt tot innovatie en datagedreven producten en middelen. Daardoor verlenen we burgers en bedrijven een steeds betere service, verhogen we de belastingopbrengsten, kunnen we fraude effectief bestrijden én helpen we een gezonde bv Nederland realiseren.

Goed om te weten:
 • Verscheidenheid aan portefeuilles vanuit bedrijfsvoering waar je aan mee werkt.
 • Werken met betrokken professionals.
 • Een organisatie met maatschappelijke relevantie.

Jij maakt deel uit van het bureau directeursondersteuning van DF&A. BDO bestaat uit drie teams: beleidsondersteuning, bedrijfsvoering en managementondersteuning. Team bedrijfsvoering is jouw team.
In jouw rol als business controller werk je aan advies en uitvoering rondom uiteenlopende portefeuilles, zoals financiën, in- en externe rapportages, HR, huisvesting en administratieve organisatie. Je werkt nauw samen met de betrokken professionals uit je team en zorgt waar nodig voor afstemming met het MT en de teammanagers binnen DF&A of andere betrokken binnen de Belastingdienst.

Als business controller ontwikkel en realiseer je de jaar- en viermaandrapportage, en de werkwijze die daarbij hoort. Je analyseert rapportages zodat je deskundig en inhoudelijk kunt adviseren over knelpunten in de bedrijfsvoering. Verder adviseer je over financiële en HR-vraagstukken. Hierbij kun je denken aan een budgetverantwoording, voorafgaande toezichtaanvragen, een opleidingsplan of personeelsplan. De resultaten van je werkzaamheden worden beoordeeld door verschillende managementlagen en soms zelfs op het hoogste niveau binnen de Belastingdienst.

Zullen we zakendoen en word jij de nieuwe collega van Arno? Of wil je liever eerst eens praten over jouw, misschien wel toekomstige werkzaamheden? Neem dan contact met ons op.

Functie-eisen
 • Je hebt minimaal een hbo-diploma in een financiële of bedrijfskundige richting.
 • Je hebt minimaal 3 jaar recente en relevante werkervaring binnen bedrijfsvoering met financiën en HR.
 • Je hebt ervaring met het opstellen van interne- en externe rapportages.

Licht bovenstaande toe in jouw motivatiebrief.

Jouw competenties?
 • analyseren
 • samenwerken
 • omgevingsbewustzijn
 • plannen en organiseren
 • voortgangscontrole

Herken jij jezelf ook hierin?
Jouw communicatieve vaardigheden zijn goed en samenwerken is voor jou vanzelfsprekend. Anderen neem je mee in jouw visies en ideeën. Is het nodig om hen te overtuigen, dan doe je dat. Jij staat namelijk stevig in je schoenen en durft zaken bespreekbaar te maken. Tegelijkertijd zit ook dienstverlening jou in het bloed. Van klanten blij maken krijg jij energie.

Arbeids­voorwaarden

Salaris­niveau schaal 11
Salaris­omschrijving In beginsel vindt inschaling in de naast lagere salarisschaal plaats. Bij aanwezigheid van relevante kennis, ervaring of om arbeidsmarktoverwegingen kan inschaling op een hogere positie in de desbetreffende salarisschaal plaatsvinden. Ook bestaat de mogelijkheid om in bijzondere gevallen waarin de aanwezige kennis en/of ervaring dit rechtvaardigt, direct in de bij de functie behorende salarisschaal in te schalen.
Maand­salaris Min €3.256 – Max. €5.003 (bruto)
Dienst­verband Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Contract­duur Tijdelijke aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Minimaal aantal uren per week 32
Maximaal aantal uren per week
36

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer ouderschapsverlof, studiefaciliteiten en een vergoeding woon-werkverkeer. Bij de Rijksoverheid heb je een aantal individuele keuzemogelijkheden bij het samenstellen van je arbeidsvoorwaardenpakket. Wij verwachten van onze werknemers dat ze integer zijn. En we vragen aan nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Als deze niet kan worden overlegd, volgt geen aanstelling.

Bijzonderheden

Voor interne kandidaten is deze vacature vijf werkdagen eerder zichtbaar dan voor interdepartementale en/of externe sollicitanten. Na de sluitingsdatum worden alle sollicitanten in één keer beoordeeld, wat betekent dat de interne sollicitant dus niet beschikt over een voorrangspositie boven de interdepartementale en/of externe sollicitanten, tenzij er sprake is van gelijke geschiktheid.

We ontvangen je brief en cv graag in een Word- of PDF-bestand. Als je een beroep doet op een voorrangspositie, stuur dan ook een kopie van die beschikking mee.

Onze selectieprocedure voor deze functie ziet er als volgt uit:

Allereerst wordt beoordeeld of een voorrangskandidaat binnen de Rijksoverheid in aanmerking komt voor deze functie.

Daarna kunnen we beoordelen of jouw cv en motivatiebrief voldoen aan de gestelde functie-eisen.

Onderaan deze vacature vind je meer uitleg over de stappen die je doorloopt in de sollicitatieprocedure.

De voorkeur gaat uit naar kandidaten die het meest aansluiten bij het opgestelde profiel. Dit heeft betrekking op zowel de genoemde opleiding(en) als werkervaringseisen. Vermeld deze daarom duidelijk in je cv.

Om bedrijfseconomische redenen worden medewerkers van de Belastingdienst die korter dan drie jaar in hun huidige functie werkzaam zijn of bezig zijn met een startopleiding of inwerktraject niet als eerste in beschouwing genomen.

De Belastingdienst zet zich in om medewerkers in dienst te nemen die onder de doelgroep van de Wet banenafspraak vallen. Val je in deze doelgroep en sta je in het doelgroepenregister? Dan nodigen we ook jou uit om te reageren! Samen met jou kijken we of en hoe je eventueel invulling kunt geven aan deze functie.

Een (online) voorselectietest en/of een assessment maakt deel uit maken van het sollicitatieproces (uitgezonderd interne horizontale kandidaten) evenals het maken van een casus, het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken.

Meer over jouw toekomstige afdeling

De Corporate Dienst Datafundamenten en Analytics (DF&A) werkt voor directies van de Belastingdienst die belast zijn met de fiscale behandeling van burgers en bedrijven én voor bedrijfsvoering. DF&A levert signaalmodellen en informatiedashboards die zijn gebaseerd op de analyse van big data en die de organisatie inzicht geven in de mogelijkheden om werkzaamheden slimmer en beter uit te voeren. Zo kunnen op informatie-gestuurde wijze keuzes worden gemaakt in bijvoorbeeld handhavingsstrategieën, behandeladviezen en procesinrichtingen.
De signaalmodellen en dashboards worden gebouwd door gebruik te maken van innovatieve IT-ontwikkelingen en het koppelen van zeer divers aangeleverde data. DF&A maakt hiervoor gebruik van een zelfontwikkelde methodiek om data op te bouwen tot datafundamenten, die de basis zijn voor de producten.

Belastingdienst

Bij de Belastingdienst werken 28.000 mensen verspreid over het hele land. We zijn verantwoordelijk voor heffing, inning en controle van belastingen en premies volksverzekeringen. Daarnaast sporen we fraude op, verrichten we douanetaken en zorgen we voor de uitbetaling van voorlopige teruggaven en huur-, zorg- en kinderopvangtoeslag. In teams werken medewerkers met uiteenlopende achtergronden en opleidingsniveaus aan de dienstverlening voor miljoenen burgers en bedrijven. Op dit moment is de Belastingdienst volop in beweging; de rol van data wordt steeds groter en werkzaamheden worden in toenemende mate gedigitaliseerd. Maar in welk team of vakgebied je ook werkzaam bent: bij de Belastingdienst heb je direct een verantwoordelijke functie, van waaruit je je in verschillende richtingen verder kunt ontwikkelen om burgers en bedrijven in Nederland nog beter van dienst te kunnen zijn. De Belastingdienst is op weg naar de toekomst!

Contactpersonen
Voor meer informatie over deze vacature:
Miriam Aalders-Dekker, Hoofd BDO

06-18600733

Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure:
Marjolein Oomen, Adviseur werving & selectie

06-27088078

Solliciteren?

Digitaal solliciteren
Belastingdienst nodigt je uit op hun site te solliciteren. Via de 'Solliciteer' button verlaat je deze site ga je direct naar het sollicitatieformulier. Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Eenieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.
Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Plaatsingsdatum 13-02-2020
Standplaats Utrecht
Opleidingsniveau HBO / Bachelor
Uren 32 - 36
Niveau Professional
Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd met uitzicht op vast
Salaris €3.256 - €5.003
Functiecategorie(ën) Accountancy / Controlling / Fiscaal
Branch(es) Overheid / Non-profit
Provincie(s) Utrecht
Trefwoorden .

Contactgegevens

Contactpersoon Marjolein Oomen

Vestigingsplaats

Solliciteer