Alle vacatures Print Solliciteer
Nederlands

Vacature

Functie­omschrijving
"Ik ben betrokken bij complexe aanbestedingen, bijvoorbeeld bij de Douane en FIOD. Daarbij komen allerlei procedures aan bod, zoals concessieopdrachten en onderhandelingsprocedures. Hieraan werken we in multidisciplinaire teams, die onder meer bestaan uit inkopers. Er heerst hier een fijne sfeer." Mariska Pinas - Aanbestedingsjurist bij de Belastingdienst.

In jouw rol als aanbestedingsjurist ga je aan de slag voor het inkoopuitvoeringscentrum van het centrum voor facilitaire dienstverlening. Je biedt juridische ondersteuning bij complexe inkoop- en aanbestedingsprocedures. Zo toets je bijvoorbeeld of de gekozen manier van aanbesteden en de eisen die aan de inschrijvende partijen worden gesteld binnen de huidige wet- en regelgeving passen. Wanneer een inkooptraject minder complex is, adviseer je onze inkopers hierover, zodat ze er eigenhandig mee uit de voeten kunnen.

Daarnaast ben je nauw betrokken bij het opstellen van de relevante documenten voor de aanbestedingen, zoals juridische adviezen. Ook formuleer je zelf complexe overeenkomsten met marktpartijen. Het kan voorkomen dat contractpartners afwijken van de gemaakte afspraken. In dat geval adviseer je over de vervolgstappen die we als organisatie kunnen en misschien wel moeten nemen.

Het is in jouw functie belangrijk dat je de vakinhoudelijke ontwikkelingen blijft volgen. Je hebt namelijk voortdurend te maken met jurisprudentie en veranderingen in wet- en regelgeving. De gevolgen van dergelijke wijzigingen? Die vertaal je naar onze organisatie. Jij zoekt uit of en waar het ons raakt en waar we in nieuwe aanbestedingstrajecten rekening mee moeten houden.

Zullen we zakendoen en word jij de nieuwe collega van Mariska Pinas? Of wil je liever eerst eens praten over jouw misschien wel toekomstige werkzaamheden? Neem dan contact op met ons!

Functie-eisen

  • Je hebt een wo-masterdiploma Nederlands recht.
  • Je hebt minimaal drie jaar werkervaring op het gebied van aanbestedingsrecht.
  • Je hebt kennis van relevante regelgeving, zoals de Algemene rijksvoorwaarden voor het verstrekken van opdrachten tot het verrichten van diensten en de Algemene rijksinkoopvoorwaarden.
  • Je beschikt over uitstekende schriftelijke en mondelinge uitdrukkingsvaardigheden.

Jouw competenties?
  • analyseren
  • overtuigingskracht
  • omgevingsbewustzijn
  • organisatiesensitiviteit
  • plannen en organiseren

Herken jij jezelf ook hierin?
Een jurist in hart en nieren die complexe vraagstukken terugbrengt tot de kern, zonder daarbij details uit het oog te verliezen: dat ben jij. Je denkt vanuit het perspectief van de klant en bent altijd op zoek naar mogelijkheden binnen de kaders van regelgeving. Daarbij vind je het een uitdaging om het belang van aanbesteden hand in hand te laten gaan met het bedrijfsbelang. Je bent gericht op een goede samenwerking en een juiste afstemming met je directe collega's, zodat jullie nooit voor verrassingen komen te staan.

Arbeids­voorwaarden
Salaris­niveau 
schaal 13
Salaris­omschrijving In beginsel vindt inschaling in de naast lagere salarisschaal plaats. Bij aanwezigheid van relevante kennis, ervaring of om arbeidsmarktoverwegingen kan inschaling op een hogere positie in de desbetreffende salarisschaal plaatsvinden. Ook bestaat de mogelijkheid, indien de aanwezige kennis en/of ervaring dit rechtvaardigt, direct in de bij de functie behorende salarisschaal in te schalen.
Maand­salaris Min €4.252 – Max. €6.374 (bruto)
Dienst­verband Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Contract­duur Tijdelijke aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Minimaal aantal uren per week 32
Maximaal aantal uren per week 36

Overige arbeids­voorwaarden
Naast salaris ontvang je ook een individueel keuzebudget (IKB). Jouw IKB bestaat uit geld (IKB-budget) en tijd (IKB-uren). Het IKB geeft je de mogelijkheid om naar eigen keuze een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen op de door jou gekozen tijdstippen. Én je hebt de mogelijkheid om je maandinkomen deels om te zetten in verlof of andersom. Ook kun je het IKB-budget besteden aan een fiscaal-vriendelijk doel, zoals bijvoorbeeld een fiets, bedrijfsfitness of vakliteratuur. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer studiefaciliteiten, ouderschapsverlof en een vergoeding woon-werkverkeer. Wij verwachten van onze werknemers dat ze integer zijn en we vragen aan nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Als deze niet kan worden overlegd, volgt geen arbeidsovereenkomst of wordt de arbeidsovereenkomst na uiterlijk 3 maanden beëindigd wanneer duidelijk is dat geen VOG overgelegd kan worden.

Bijzonderheden
We ontvangen je brief en cv graag in een Word- of PDF-bestand via de 'solliciteer' button. Als je een beroep doet op een voorrangspositie, stuur dan ook een kopie van die kennisgeving mee.

Onze selectieprocedure voor deze functie ziet er als volgt uit:
Allereerst wordt beoordeeld of een voorrangskandidaat binnen de Rijksoverheid in aanmerking komt voor deze functie.
Daarna wordt beoordeeld of jouw cv en motivatiebrief voldoen aan de gestelde functie-eisen.
Op 15 april aanstaande vinden de selectiegesprekken plaats. Onderaan deze vacature vind je meer uitleg over de stappen die je doorloopt in de sollicitatieprocedure.

De voorkeur gaat uit naar kandidaten die het meest aansluiten bij het opgestelde profiel. Dit heeft betrekking op zowel de genoemde opleiding(en) als werkervaringseisen. Vermeld deze daarom duidelijk in je cv.

Om bedrijfseconomische redenen worden medewerkers van de Belastingdienst die korter dan drie jaar in hun huidige functie werkzaam zijn of bezig zijn met een startopleiding of inwerktraject niet als eerste in beschouwing genomen.

De Belastingdienst zet zich in om medewerkers in dienst te nemen die onder de doelgroep van de Wet banenafspraak vallen. Val je in deze doelgroep en sta je in het doelgroepenregister? Dan nodigen we ook jou uit om te reageren! Samen met jou kijken we of en hoe je eventueel invulling kunt geven aan deze functie. Meer weten? Klik dan hier!

Een (online) voorselectietest en/of een assessment kan deel uit maken van de sollicitatieprocedure (uitgezonderd interne horizontale kandidaten), evenals het maken van een casus, het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Plaatsingsdatum 18-03-2020
Standplaats Utrecht
Opleidingsniveau Master / Postdoctoraal
Uren 32 - 36
Niveau Professional
Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd met uitzicht op vast
Salaris €4.252 - €6.374
Functiecategorie(ën) Juridisch
Branch(es) Overheid / Non-profit
Provincie(s) Utrecht
Trefwoorden .

Contactgegevens

Contactpersoon Wieger Labberté
Telefoon 06-11593674

Vestigingsplaats

Solliciteer