Alle vacatures Print Solliciteer
Nederlands

Vacature

Functie­omschrijving
“Samen met mijn team zorg ik dat de Belastingdienst voldoet aan fiscale wet- en regelgeving. Hierbij is samenwerking met de kadersteller en collega's van andere dienstonderdelen onontbeerlijk. Het is voor mij een uitdaging om de complexe fiscale regelgeving op een beheersbare wijze in te voeren.” Christiaan Vis - Tax-accountant bij team fiscale beheersing bij de Belastingdienst.

De Belastingdienst wil op een efficiënte en effectieve wijze in control zijn voor de fiscale administratieve processen. Om de structuur en interne beheersing van de fiscale processen bij de Belastingdienst te borgen is een team fiscale beheersing Belastingdienst (TFBB) opgericht. Dit team, onder leiding van de senior tax-manager, ondersteunt de Belastingdienst bij het opzetten en implementeren van een tax control framework (TCF). De lijnorganisatie is verantwoordelijk voor het accepteren van de producten van de TCF-implementatie én voor het zodanig inbedden in de processen dat de werking ervan kan worden aangetoond. Een nauwe betrokkenheid van de lijn tijdens de TCF-implementatie is dan ook een belangrijke succesfactor voor de realisatie van de gewenste status van de fiscale beheersing.

In jouw rol als tax-accountant ben je nauw betrokken bij zowel de inrichting van het TCF als bij het uitvoeren van de monitoring- en testwerkzaamheden. Je werkt daarbij nauw samen met je collega’s binnen het team en met alle betrokken medewerkers van de diverse bedrijfsonderdelen. Samen met de bedrijfsonderdelen beoordeel je kritisch de fiscale procesinrichting en adviseer je over verbeteringen.

Als tax-accountant doe je vanuit die verbeterde procesinrichting een voorstel voor een set van beheersingsmaatregelen waarmee je de goede werking aantoont. Vervolgens toon je aan de hand van monitoring- en testwerkzaamheden de werking van beheersingsmaatregelen aan. Met jouw hands-on-mentaliteit, op samenwerking gerichte houding en praktische instelling maak je een vertaalslag. Welke? Van de fiscale beheersingstheorie naar de complexe organisatie van de Belastingdienst!

Zullen we zakendoen en word jij de nieuwe collega van Christiaan? Of wil je liever eerst eens praten over jouw misschien wel toekomstige werkzaamheden? Neem dan contact met ons op.

Functie-eisen
 • Je hebt een wo-diploma (of bent in de laatste fase van de praktijkstage), bij voorkeur aangevuld met het theoretische deel van de post-masteropleiding tot registeraccountant.
 • Je hebt aantoonbare ervaring met het in kaart brengen van risico's en de vertaling hiervan naar interne beheersingsmaatregelen.
 • Je hebt aantoonbare ervaring met het ontwerpen en beschrijven van processen.
 • Je hebt aantoonbare kennis van financieel-administratieve processen en financiële administraties.
 • Je hebt bij voorkeur ervaring/affiniteit met het concept van horizontaal toezicht en/of de inrichting van een tax control framework.
 • Je hebt bij voorkeur ervaring/affiniteit met de belastingmiddelen loonheffing, omzetbelasting en de vennootschapsbelasting.
 • Je hebt bij voorkeur ervaring bij een big four-accountantskantoor en binnen een non-profitorganisatie, bij voorkeur binnen de
 • Rijksoverheid.

Jouw competenties?
 • analyserend vermogen
 • plannen en organiseren
 • netwerkvaardigheid
 • organisatiesensitiviteit
 • samenwerking

Herken jij jezelf ook hierin?

Je haalt voldoening uit de samenwerking met andere collega's om tot verbetervoorstellen te komen voor complexe vraagstukken. Die complexiteit ligt niet alleen in de fiscale regelgeving, maar met name in de afstemming met en betrokkenheid vanuit alle dienstonderdelen. Dankzij jouw aanstekelijke enthousiasme motiveer en overtuig je anderen. Jouw focus ligt daarbij op het doel en op de resultaten die je gezamenlijk wilt behalen. Hierbij heb je continu oog voor de relatie.

Arbeids­voorwaarden
Salaris­niveau 
schaal 13
Salaris­omschrijving In beginsel vindt inschaling in de naast lagere salarisschaal plaats. Bij aanwezigheid van relevante kennis, ervaring of om arbeidsmarktoverwegingen kan inschaling op een hogere positie in de desbetreffende salarisschaal plaatsvinden. Ook bestaat de mogelijkheid om in bijzondere gevallen waarin de aanwezige kennis en/of ervaring dit rechtvaardigt, direct in de bij de functie behorende salarisschaal in te schalen.
Maand­salaris Min €4.252 – Max. €6.374 (bruto)
Dienst­verband Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Contract­duur Tijdelijke aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Minimaal aantal uren per week 32
Maximaal aantal uren per week 36

Overige arbeids­voorwaarden
Naast salaris ontvang je ook een individueel keuzebudget (IKB). Jouw IKB bestaat uit geld (IKB-budget) en tijd (IKB-uren). Het IKB geeft je de mogelijkheid om naar eigen keuze een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen op de door jou gekozen tijdstippen. Én je hebt de mogelijkheid om je maandinkomen deels om te zetten in verlof of andersom. Ook kun je het IKB-budget besteden aan een fiscaal-vriendelijk doel, zoals bijvoorbeeld een fiets, bedrijfsfitness of vakliteratuur. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer studiefaciliteiten, ouderschapsverlof en een vergoeding woon-werkverkeer. Wij verwachten van onze werknemers dat ze integer zijn en we vragen aan nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Als deze niet kan worden overlegd, volgt geen arbeidsovereenkomst of wordt de arbeidsovereenkomst na uiterlijk 3 maanden beëindigd wanneer duidelijk is dat geen VOG overgelegd kan worden.

Bijzonderheden
We ontvangen je brief en cv graag in een Word- of PDF-bestand via de 'solliciteer' button. Als je een beroep doet op een voorrangspositie, stuur dan ook een kopie van die beschikking mee.

Onze selectieprocedure voor deze functie ziet er als volgt uit:

Allereerst wordt beoordeeld of een voorrangskandidaat binnen de Rijksoverheid in aanmerking komt voor deze functie.

Daarna kunnen we beoordelen of jouw cv en motivatiebrief voldoen aan de gestelde functie-eisen.

Er vinden tussentijdse selecties plaats. Deze vacature wordt gesloten zodra er een geschikte kandidaat is gevonden. Wacht dus niet te lang met reageren.

Onderaan deze vacature vind je meer uitleg over de stappen die je doorloopt in de sollicitatieprocedure.

De voorkeur gaat uit naar kandidaten die het meest aansluiten bij het opgestelde profiel. Dit heeft betrekking op zowel de genoemde opleiding(en) als werkervaringseisen. Vermeld deze daarom duidelijk in je cv.

De Belastingdienst zet zich in om medewerkers in dienst te nemen die onder de doelgroep van de Wet banenafspraak vallen. Val je in deze doelgroep en sta je in het doelgroepenregister? Dan nodigen we ook jou uit om te reageren! Samen met jou kijken we of en hoe je eventueel invulling kunt geven aan deze functie.

Een (online) voorselectietest en/of een assessment kan deel uit maken van het sollicitatieproces (uitgezonderd interne horizontale kandidaten) evenals het maken van een casus, het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Plaatsingsdatum 23-03-2020
Standplaats Apeldoorn
Opleidingsniveau Master / Postdoctoraal
Uren 32 - 36
Niveau Professional
Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd met uitzicht op vast
Salaris €4.252 - €6.374
Functiecategorie(ën) Accountancy / Controlling / Fiscaal
Branch(es) Overheid / Non-profit
Provincie(s) Gelderland
Trefwoorden .

Contactgegevens

Contactpersoon Anita van der Worp
Telefoon 06-55275628

Vestigingsplaats

Solliciteer