Alle vacatures Print Solliciteer
Nederlands

Vacature

Functie­omschrijving
"De scrum master geeft ons een enorme steun in de rug, zodat we als team goede resultaten kunnen boeken in de complexe omgeving waarin we werken. Vooral met coaching op het gebied van samenwerking tilt de scrum master ons team écht naar een volgend level." Inge van Wezel - Product owner en senior webanalist Klantinteractie en -services van de Belastingdienst.

Binnen de afdeling digitaal van Klantinteractie en Services (KI&S) hechten we veel waarde aan de agile-methode en de leidende principes achter scrum en Kanban. Hiermee kunnen we onze (digitale) dienstverlening aan burgers en bedrijven blijven ontwikkelen en verbeteren.

In jouw rol van scrum master begeleid en ondersteun je teams in het succesvol toepassen van de agile methode. Samen met de product owners realiseer je tweewekelijkse sprints waarmee je goede resultaten neerzet. Ook introduceer je nieuwe elementen, die leiden tot groei en verbetering.

Als scrum master zorg je ervoor dat het scrum-proces juist wordt ingezet en faciliteer je deze. Je bent verantwoordelijk voor de sprintplanning, stand-up, demo en retrospective. Ook organiseer je groepsprocessen, sessies en workshops. Je stimuleert de groei van je team, verwijdert obstakels en belemmeringen, en zorgt voor de juiste middelen. Natuurlijk volg je de nieuwste ontwikkelingen in je vakgebied op de voet.

Zullen we zakendoen en word jij de nieuwe collega van Inge van Wezel? Of wil je liever eerst eens praten over jouw misschien wel toekomstige werkzaamheden? Neem dan contact op met Pieter Schaafsma.

Functie-eisen
 • Je hebt een hbo-diploma in een relevante richting.
 • Je hebt minimaal drie jaar ervaring met het toepassen van scrum en Kanban in een ICT- of webomgeving.
 • Je hebt kennis van de harde kant van frontend en webdevelopment.
 • Je hebt globale kennis van HTML5, CSS3 en JavaScript en de toepassing daarvan.
 • Je hebt interesse in webarchitectuur, webanalytics, usability, responsive en adaptive design.
 • Je hebt bij voorkeur kennis van SAFe of het gedachtegoed van Henrik Kniberg, de implementatie bij Spotify en het opschalen van agile naar het werken met meerdere scrum-teams.

Jouw competenties?
 • omgevingsbewustzijn
 • organisatiesensitiviteit
 • plannen en organiseren
 • overtuigingskracht
 • creativiteit

Herken jij je jezelf ook hierin?
Jij promoot een cultuur van zelforganiserende teams en zorgt ervoor dat de teams volgens de agile-principes werken. Je coacht het team en de individuen in het team om hen zo goed mogelijk in hun kracht te laten komen en dit verder te professionaliseren. Zorgt ervoor dat de teams optimaal met elkaar samenwerken en daar geniet jij van. Collega's durf je aan te spreken op houding en gedrag en je bent positief-kritisch. Je bewaart altijd het overzicht, gaat recht op je doel af. Jouw mentaliteit kunnen we dan ook het best omschrijven als do it, try it, fix it.

Arbeids­voorwaarden
Salaris­niveau 
schaal 11
Salaris­omschrijving In beginsel vindt inschaling in de naast lagere salarisschaal plaats. Bij aanwezigheid van relevante kennis, ervaring of om arbeidsmarktoverwegingen kan inschaling op een hogere positie in de desbetreffende salarisschaal plaatsvinden. Ook bestaat de mogelijkheid om in bijzondere gevallen waarin de aanwezige kennis en/of ervaring dit rechtvaardigt, direct in de bij de functie behorende salarisschaal in te schalen.
Maand­salaris Min €3.256 – Max. €5.003 (bruto)
Dienst­verband Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Contract­duur Tijdelijke aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Minimaal aantal uren per week 32
Maximaal aantal uren per week 36

Overige arbeids­voorwaarden
Naast salaris ontvang je ook een individueel keuzebudget (IKB). Jouw IKB bestaat uit geld (IKB-budget) en tijd (IKB-uren). Het IKB geeft je de mogelijkheid om naar eigen keuze een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen op de door jou gekozen tijdstippen. Én je hebt de mogelijkheid om je maandinkomen deels om te zetten in verlof of andersom. Ook kun je het IKB-budget besteden aan een fiscaal-vriendelijk doel, zoals bijvoorbeeld een fiets, bedrijfsfitness of vakliteratuur. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer studiefaciliteiten, ouderschapsverlof en een vergoeding woon-werkverkeer.

Wij verwachten van onze werknemers dat ze integer zijn en we vragen aan nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Als deze niet kan worden overlegd, volgt geen arbeidsovereenkomst of wordt de arbeidsovereenkomst na uiterlijk 3 maanden beëindigd wanneer duidelijk is dat geen VOG overgelegd kan worden.

Bijzonderheden
We ontvangen je brief en cv graag in een Word- of PDF-bestand. Als je een beroep doet op een voorrangspositie, stuur dan ook een kopie van die kennisgeving mee.

Er vinden tussentijdse selecties plaats. Deze vacature wordt gesloten zodra er een geschikte kandidaat is gevonden. Wacht dus niet te lang met reageren.

Onze selectieprocedure voor deze functie ziet er als volgt uit:
Allereerst wordt beoordeeld of een voorrangskandidaat binnen de Rijksoverheid in aanmerking komt voor deze functie.

Daarna wordt beoordeeld of jouw cv en motivatiebrief voldoen aan de gestelde functie-eisen.
Onderaan deze vacature vind je meer uitleg over de stappen die je doorloopt in de sollicitatieprocedure.

De voorkeur gaat uit naar kandidaten die het meest aansluiten bij het opgestelde profiel. Dit heeft betrekking op zowel de genoemde opleiding(en) als werkervaringseisen. Vermeld deze daarom duidelijk in je cv.

*Om bedrijfseconomische redenen worden medewerkers van de Belastingdienst die korter dan drie jaar in hun huidige functie werkzaam zijn of bezig zijn met een startopleiding of inwerktraject niet als eerste in beschouwing genomen.

De Belastingdienst zet zich in om medewerkers in dienst te nemen die onder de doelgroep van de Wet banenafspraak vallen. Val je in deze doelgroep en sta je in het doelgroepenregister? Dan nodigen we ook jou uit om te reageren! Samen met jou kijken we of en hoe je eventueel invulling kunt geven aan deze functie. Meer weten? Klik dan hier!

Een (online) voorselectietest en/of een assessment kan deel uit maken van de sollicitatieprocedure (uitgezonderd interne horizontale kandidaten), evenals het maken van een casus, het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken.

Jouw sollicitatie wordt alleen in behandeling genomen als je met de sollicitatie-button reageert en je cv en motivatiebrief zijn bijgesloten. Na sluitingsdatum is het niet meer mogelijk om je sollicitatie in behandeling te nemen. Houd er rekening mee dat het solliciteren technische problemen met zich mee kan brengen. Wacht hiermee dus niet tot het laatste moment.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Plaatsingsdatum 24-03-2020
Standplaats Utrecht
Opleidingsniveau HBO / Bachelor
Uren 32 - 36
Niveau Professional
Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd met uitzicht op vast
Salaris €3.256 - €5.003
Functiecategorie(ën) ICT - Software ontwikkeling
Branch(es) Overheid / Non-profit
Provincie(s) Utrecht
Trefwoorden .

Contactgegevens

Contactpersoon Marika de Boer
Telefoon 06-52487136

Vestigingsplaats

Solliciteer