Alle vacatures Print Solliciteer
Nederlands

Vacature

Functie­omschrijving
"Wat me heeft gegrepen in deze functie? De grootschaligheid en de opzet van de informatieketen. En de diversiteit in de werkzaamheden waarin zoveel verschillende bronnen worden benut om producten te ontwikkelen voor de business." Alex Derkse - Functioneel beheerder analytics infra bij de Belastingdienst.

Door het slim toepassen van analyses op data wil de corporate dienst datafundamenten en analytics (DF&A) de Belastingdienst slimmer, sneller en effectiever laten zijn. We beschikken over de grootste hoeveelheid data van Nederland die is opgeslagen in tal van systemen. Voor het gebruik van big dataplatforms en -systemen ontwikkelen we innovatieve en datagedreven producten en middelen. Het beheerteam richt zich onder meer op het beheer en de exploitatie van risicodetectie- en toezichtproducten en op het verkorten van werkprocessen. We hebben ook taken als gebruikers- en autorisatieondersteuning en het signaleren van de klantbehoefte. Daardoor verlenen we burgers en bedrijven een steeds betere service én helpen we een gezonde bv Nederland te realiseren.

Goed om te weten:
Je werkt met de grootste diversiteit aan data van Nederland !
In onze DF&A-academy kun jij je verder ontwikkelen.

Als functioneel beheerder infra ben je verantwoordelijk voor de correcte housekeeping van ons IT-platform. Je bepaalt welk onderhoud er nodig is aan de infrastructuur, voert dat uit en toetst of de prestatiekenmerken voldoen aan de gestelde normen. Met jouw huisregels en maatregelen zorg je ervoor dat het platform correct wordt gebruikt. Door incidenten, wijzigingen en systeemstoringen te analyseren en op te lossen zorg je voor eerstelijnssupport. Ook werk je nauw samen met de aanbieder van het IT-platform om de massale verrijking van onze data zo efficiënt en effectief mogelijk te laten verlopen. Zo kunnen onze analytische producten optimaal worden gedraaid en tijdig aan de klant worden opgeleverd.

DF&A is nog altijd volop in ontwikkeling en met jouw werkzaamheden speel jij daarin een belangrijke rol. Omdat je jezelf wil ontwikkelen en je kennis wil verbreden, ga je complexe vraagstukken niet uit de weg en maak je je nieuwe systemen eigen.
Ook wij bieden je ontwikkelingsmogelijkheden. Niet alleen op het gebied van data, maar ook op thema's als privacy (by design), communicatietools of presentatietechnieken. We hebben een eigen academy, organiseren driedagenchallenges en er is het concept-lab waarin je de mogelijkheid krijgt om mee te werken aan innovaties.

Zullen we zakendoen en word jij de nieuwe collega van Alex? Of wil je liever eerst eens praten over jouw misschien wel toekomstige werkzaamheden? Neem dan contact met ons op!

Functie-eisen
 • Je hebt een hbo-bachelordiploma, bij voorkeur richting (technische) informatica.
 • Je hebt minimaal drie jaar ervaring in een soortgelijke functie, bij voorkeur in een beheerorganisatie.
 • Je hebt recente ervaring met SAS-, Teradata- of soortgelijke tooling.
 • Je kunt complexe zaken inzichtelijk maken en de voortgang van processen bewaken met het oog op resultaat.
 • Je weet wat er in je omgeving speelt.
 • Je kunt goed samenwerken.

Jouw competenties
 • analyseren
 • resultaatgerichtheid
 • omgevingsbewustzijn
 • voortgangscontrole
 • samenwerken

Herken jij jezelf ook hierin?
Je wilt altijd leren en kunt snel schakelen tussen verschillende dossiers. In de snel veranderende wereld van technologische ontwikkelingen en analytics voel jij je op je plek. Jouw goede mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden zet je graag in om met zowel technisch geschoolde als minder technisch onderlegde collega's resultaten te behalen. En je vindt het leuk om je professionele netwerk in korte tijd flink uit te breiden.

Arbeids­voorwaarden
Salaris­niveau 
schaal 10
Salaris­omschrijving In beginsel vindt inschaling in de naast lagere salarisschaal plaats. Bij aanwezigheid van relevante kennis, ervaring of om arbeidsmarktoverwegingen kan inschaling op een hogere positie in de desbetreffende salarisschaal plaatsvinden. Ook bestaat de mogelijkheid om in bijzondere gevallen waarin de aanwezige kennis en/of ervaring dit rechtvaardigt, direct in de bij de functie behorende salarisschaal in te schalen.
Maand­salaris Min €2.737 – Max. €4.400 (bruto)
Dienst­verband Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Contract­duur Tijdelijke aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Minimaal aantal uren per week 32
Maximaal aantal uren per week 36

Overige arbeids­voorwaarden
Naast salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer ouderschapsverlof, studiefaciliteiten en een vergoeding woon-werkverkeer. Bij de Rijksoverheid heb je een aantal individuele keuzemogelijkheden bij het samenstellen van je arbeidsvoorwaardenpakket. Wij verwachten van onze werknemers dat ze integer zijn. En we vragen aan nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Als deze niet kan worden overlegd, volgt geen aanstelling.

Bijzonderheden
We ontvangen je brief en cv graag in een Word- of PDF-bestand via de 'solliciteer' button. Als je een beroep doet op een voorrangspositie, stuur dan ook een kopie van die beschikking mee.

Onze selectieprocedure voor deze functie ziet er als volgt uit:

Allereerst wordt beoordeeld of een voorrangskandidaat binnen de Rijksoverheid in aanmerking komt voor deze functie.

Daarna kunnen we beoordelen of jouw cv en motivatiebrief voldoen aan de gestelde functie-eisen.

Op 22 april vinden de selectiegesprekken plaats. Onderaan deze vacature vind je meer uitleg over de stappen die je doorloopt in de sollicitatieprocedure.

De voorkeur gaat uit naar kandidaten die het meest aansluiten bij het opgestelde profiel. Dit heeft betrekking op zowel de genoemde opleiding(en) als werkervaringseisen. Vermeld deze daarom duidelijk in je cv.

Om bedrijfseconomische redenen worden medewerkers van de Belastingdienst die korter dan drie jaar in hun huidige functie werkzaam zijn of bezig zijn met een startopleiding of inwerktraject of niet als eerste in beschouwing genomen.

De Belastingdienst zet zich in om medewerkers in dienst te nemen die onder de doelgroep van de Wet banenafspraak vallen. Val je in deze doelgroep en sta je in het doelgroepenregister? Dan nodigen we ook jou uit om te reageren! Samen met jou kijken we of en hoe je eventueel invulling kunt geven aan deze functie.

Een (online) voorselectietest en/of een assessment kan deel uit maken van het sollicitatieproces (uitgezonderd interne horizontale kandidaten) evenals het maken van een casus, het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Plaatsingsdatum 25-03-2020
Standplaats Utrecht
Opleidingsniveau HBO / Bachelor
Uren 32 - 36
Niveau Professional
Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd met uitzicht op vast
Salaris Min €2805 - €3963 (bruto)
Functiecategorie(ën) ICT - Software ontwikkeling
Branch(es) Overheid / Non-profit
Provincie(s) Utrecht
Trefwoorden .

Contactgegevens

Contactpersoon Marjolein Oomen
Telefoon 06 - 27 08 80 78

Vestigingsplaats

Solliciteer