Belastingdienst

Adviseur financiën & control - Utrecht

Alle vacatures Print Solliciteer
Nederlands

Vacature

Plaatsingsdatum 25-11-2019 Functiecategorie Accountancy / Controlling / Fis...
Standplaats Utrecht Niveau Professional
Opleidingsniveau HBO / Bachelor Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd m...
Uren 32 - 36 Salaris Min €3.192 – Max. €4.905 (brut...
Functie­omschrijving
"Bedrijfsvoering is veel meer dan alleen koele cijfers. Ik werk nauw samen met het primaire werkveld en lever vanuit mijn expertise een actieve bijdrage aan het behalen van de doelstellingen van datafundamenten en analytics." Arno Bernart - Coördinator bedrijfsvoering bij de Belastingdienst.

De corporate dienst datafundamenten en analytics (DF&A) wil de Belastingdienst slimmer, sneller en effectiever laten zijn door het slim toepassen van analyses op data. DF&A beschikt over de grootste hoeveelheid data van Nederland die zijn opgeslagen in tal van verschillende systemen. Het gebruik van big dataplatforms en -systemen leidt tot innovatie en datagedreven producten en middelen. Daardoor verlenen we burgers en bedrijven een steeds betere service, verhogen we de belastingopbrengsten, kunnen we fraude effectief bestrijden én helpen we een gezonde bv Nederland realiseren.

Goed om te weten:
 • Accent van deze functie ligt naast financiën vooral op de interne controle.
 • Werken met betrokken professionals.
 • Een organisatie met maatschappelijke relevantie.

Je werkt nauw samen met jouw directe collega's van team bedrijfsvoering en collega's van de afdeling Kwaliteit. Beiden afdelingen zijn nieuw en in ontwikkeling. Dit vraagt wat van de medewerkers als professionals, maar geeft ook ruimte om te bouwen. Als onderdeel van het team bedrijfsvoering maak je deel uit van het bureau directeursondersteuning (BDO) van DF&A. De andere teams binnen BDO zijn beleidsondersteuning en het secretariaat. Jouw scope is breder dan DF&A alleen, zo werk je ook met andere betrokkenen binnen de Belastingdienst.

Als adviseur financiën en control ligt jouw focus op het control framework, de toepassing van relevante wet- en regelgeving en de toets op de financiële verantwoording van de corporate dienst DF&A, inclusief de follow-up op de bevindingen van de externe toezichthouders. Je werkt in een omgeving die nog volop in ontwikkeling is. Dat geeft kansen en mogelijkheden die jij mag gaan invullen en uitbouwen.

Daarbij neem jij het schrijven en de uitvoering van het (meer)jaarlijkse audit- en controleplan onder je hoede. Van tijd tot tijd houd je met scherpe analyses DF&A een spiegel voor en help je mee aan het verbeteren van processen. Ook werk je mee aan financiële vraagstukken en je adviseert hierover. Denk hierbij aan het opstellen van de (interne) maandrapportages, budgetrapportages en voorafgaande toezichtaanvragen.

Zullen we zakendoen en word jij de collega van Arno? Of wil je liever eerst eens praten over jouw misschien wel toekomstige werkzaamheden? Neem dan contact met ons op!

Functie-eisen
 • Je hebt minimaal een hbo bachelor, bij voorkeur in een financiële of bedrijfskundige richting.
 • Je hebt tenminste 3 jaar recente werkervaring op het gebied van auditing, interne controle (AO/IC) en financiën.
 • Je hebt een heldere visie op proces-, kwaliteits- en risicomanagement.

Jouw competenties?
 • analyseren
 • samenwerken
 • omgevingsbewustzijn
 • plannen en organiseren
 • overtuigingskracht

Herken jij jezelf ook hierin?
Je vindt samenwerken met oog voor de belangen van je klanten vanzelfsprekend. Met heldere communicatie neem je anderen mee in jouw visie en ideeën en als het nodig weet je ze te overtuigen. Je gaat uitdagingen aan, gelooft in je eigen kracht en talenten, en durft zaken bespreekbaar te maken.

Arbeids­voorwaarden
Salaris­niveau schaal 11
Salaris­omschrijving In beginsel vindt inschaling in de naast lagere salarisschaal plaats. Bij aanwezigheid van relevante kennis, ervaring of om arbeidsmarktoverwegingen kan inschaling op een hogere positie in de desbetreffende salarisschaal plaatsvinden. Ook bestaat de mogelijkheid om in bijzondere gevallen waarin de aanwezige kennis en/of ervaring dit rechtvaardigt, direct in de bij de functie behorende salarisschaal in te schalen.
Maand­salaris Min €3.192 – Max. €4.905 (bruto)
Dienst­verband Tijdelijke aanstelling met uitzicht op vaste aanstelling
Contract­duur Tijdelijke aanstelling met uitzicht op vaste aanstelling
Minimaal aantal uren per week 32
Maximaal aantal uren per week 36

Overige arbeids­voorwaarden
Naast salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer ouderschapsverlof, studiefaciliteiten en een vergoeding woon-werkverkeer. Bij de Rijksoverheid heb je een aantal individuele keuzemogelijkheden bij het samenstellen van je arbeidsvoorwaardenpakket. Wij verwachten van onze werknemers dat ze integer zijn. En we vragen aan nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Als deze niet kan worden overlegd, volgt geen aanstelling.

Bijzonderheden
We ontvangen je brief en cv graag in een Word- of PDF-bestand via de 'solliciteer' button. Als je een beroep doet op een voorrangspositie, stuur dan ook een kopie van die beschikking mee.

Onze selectieprocedure voor deze functie ziet er als volgt uit:

Allereerst wordt beoordeeld of een voorrangskandidaat binnen de Rijksoverheid in aanmerking komt voor deze functie.

Daarna kunnen we beoordelen of jouw cv en motivatiebrief voldoen aan de gestelde functie-eisen.

Onderaan deze vacature vind je meer uitleg over de stappen die je doorloopt in de sollicitatieprocedure.

De voorkeur gaat uit naar kandidaten die het meest aansluiten bij het opgestelde profiel. Dit heeft betrekking op zowel de genoemde opleiding(en) als werkervaringseisen. Vermeld deze daarom duidelijk in je cv.

Een assessment maakt deel uit van het sollicitatieproces (uitgezonderd interne horizontale kandidaten) evenals het maken van een casus, het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken.

Jouw sollicitatie wordt alleen in behandeling genomen als je met de sollicitatie-button reageert en je cv en motivatiebrief zijn bijgesloten. Na sluitingsdatum is het niet meer mogelijk om je sollicitatie in behandeling te nemen. Houd er rekening mee dat het solliciteren technische problemen met zich mee kan brengen. Wacht hiermee dus niet tot het laatste moment.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Functiecategorie(ën) Accountancy / Controlling / Fiscaal
Branch(es) Overheid / Non-profit
Provincie(s) Utrecht
Trefwoorden .

Contactgegevens

Contactpersoon Marjolein Oomen
Telefoon 06-27088078

Vestigingsplaats

Solliciteer