Belastingdienst

Data engineer - Utrecht

Alle vacatures Print Solliciteer
Nederlands

Vacature

Plaatsingsdatum 24-10-2019 Functiecategorie Wetenschap, Research & Developm...
Standplaats Utrecht Niveau Entry level/Graduate
Opleidingsniveau HBO / Bachelor Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd m...
Uren 32 - 36 Salaris Min €3192 - €4905 (bruto)
Functie­omschrijving
"Samen met de datascientists en businessanalisten ontwikkel ik risicomodellen. En op het moment dat we deze in productie nemen, ben ik in de lead. Ik zorg ervoor dat dit op een gestructureerde manier gebeurt, omdat ik incidenten liever voorkom dan oplos." Thijs Clowting - Data-engineer bij de Belastingdienst.

De Belastingdienst slimmer, sneller en effectiever laten zijn; dat is wat de corporate dienst datafundamenten en analytics (DF&A) wil bereiken. Hoe? Met geavanceerde analytische producten. We hebben de grootste verzameling data van Nederland, opgeslagen in tal van systemen. En op basis daarvan bedenken we innovatieve en datagedreven modellen en reportingproducten. Zo zorgen we voor een betere service aan burgers en bedrijven en dragen we bij aan effectieve fraudebestrijding. Dit doen we voor een financieel gezond Nederland.

Goed om te weten:
 • Leuke rol voor iedereen die houdt van programmeren!
 • We hebben onze eigen DF&A academy waar jij je verder kunt ontwikkelen.
 • Je hebt fijne collega's om van te leren.

In jouw rol van data-engineer bedenk en ontwikkel je risicomodellen en dashboards om onze dienstverlening en efficiëntie te optimaliseren. Dat doe je samen met onze datascientists en businessanalisten. Je werkt dagelijks met SAS en Teradata SQL. Binnen het multidisciplinaire scrum-team ben jij die data-engineer die door kennis en ervaring weet hoe de risicomodellen en dashboards op een zorgvuldige en gestructureerde manier in productie worden genomen. Samen met de product-owner uit het primaire proces stel je hiervoor userstorys op. En aan de hand daarvan richt je onder andere het extraction-, transformation- en loadproces in.

DF&A is nog altijd volop in ontwikkeling en met jouw werkzaamheden speel jij daarin een belangrijke rol. Uiteraard krijg je ook zelf de kans om je te ontwikkelen. Je kunt je kennis verbreden óf verdiepen: niet alleen op het gebied van analytics, maar ook op thema's als privacy (by design), communicatietools of presentatietechnieken. We hebben een eigen academy, we organiseren drie dagen challenges en is er het concept-lab waarin je de mogelijkheid krijgt om mee te werken aan innovaties. Dus

Zullen we zakendoen en word jij de nieuwe collega van Thijs? Of wil je liever eerst meer weten over jouw misschien wel toekomstige werkzaamheden? Neem dan contact op met Martijn.

Functie-eisen

 • Je hebt minimaal een hbo-bachelor in de richting technische- of bedrijfsinformatica, informatiekunde, ICT of software-engineering.
 • Je hebt ervaring met het ontwerpen en realiseren van software in bijvoorbeeld SAS, Python, R, C#, PHP of Java.
 • Je hebt ervaring met SQL.
 • Je bent bekend met het onderbrengen van codes in versiebeheer en met het ontsluiten en koppelen van grote en complexe databases.
 • Het is een pre als je ervaring hebt met (Teradata) SQL.
 • Je spreekt en schrijft Nederlands.
 • Licht bovenstaande toe in jouw motivatiebrief.

Jouw competenties?
 • Samenwerken
 • Analyseren
 • Klantgericht
 • Zelfontwikkeling
 • Voortgangscontrole

Herken jij jezelf ook hierin?
Je wilt resultaten behalen, zonder de goede relatie uit het oog te verliezen. Je schakelt graag snel: je bent dan ook stressbestendig en praktisch ingesteld.. Je hebt er plezier in om je te bewegen in een organisatie waarin nog niet alles is vastgelegd en waarin je in belangrijke mate kan bijdragen aan de uiteindelijke proces- én productinrichting ervan.

Arbeids­voorwaarden
Salaris­niveau schaal 11
Maand­salaris Min €3.192 – Max. €4.905 (bruto)
Dienst­verband Tijdelijke aanstelling met uitzicht op vaste aanstelling
Contract­duur -
Minimaal aantal uren per week 32
Maximaal aantal uren per week 36

Overige arbeids­voorwaarden
Naast salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer ouderschapsverlof, studiefaciliteiten en een vergoeding woon-werkverkeer. Bij de Rijksoverheid heb je een aantal individuele keuzemogelijkheden bij het samenstellen van je arbeidsvoorwaardenpakket.

Wij verwachten van onze werknemers dat ze integer zijn. En we vragen aan nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Als deze niet kan worden overlegd, volgt geen aanstelling.

Bijzonderheden
We ontvangen je brief en cv graag in een Word- of PDF-bestand. Als je een beroep doet op een voorrangspositie, stuur dan ook een kopie van die beschikking mee.

Onze selectieprocedure voor deze functie ziet er als volgt uit:

Allereerst wordt beoordeeld of een voorrangskandidaat binnen de Rijksoverheid in aanmerking komt voor deze functie.

Daarna kunnen we beoordelen of jouw cv en motivatiebrief voldoen aan de gestelde functie-eisen.

Onderaan deze vacature vind je meer uitleg over de stappen die je doorloopt in de sollicitatieprocedure.

De voorkeur gaat uit naar kandidaten die het meest aansluiten bij het opgestelde profiel. Dit heeft betrekking op zowel de genoemde opleiding(en) als werkervaringseisen. Vermeld deze daarom duidelijk in je cv.

De Belastingdienst zet zich in om medewerkers in dienst te nemen die onder de doelgroep van de Wet banenafspraak vallen. Val je in deze doelgroep en sta je in het doelgroepenregister? Dan nodigen we ook jou uit om te reageren! Samen met jou kijken we of en hoe je eventueel invulling kunt geven aan deze functie.

Een assessment maakt deel uit van het sollicitatieproces (uitgezonderd interne horizontale kandidaten) evenals het maken van een casus, het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken.

Jouw sollicitatie wordt alleen in behandeling genomen als je met de sollicitatie-button reageert en je cv en motivatiebrief zijn bijgesloten. Na sluitingsdatum is het niet meer mogelijk om je sollicitatie in behandeling te nemen. Houd er rekening mee dat het solliciteren technische problemen met zich mee kan brengen. Wacht hiermee dus niet tot het laatste moment.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Functiecategorie(ën) Wetenschap, Research & Development
Branch(es) Overheid / Non-profit
Provincie(s) Utrecht
Trefwoorden .

Contactgegevens

Contactpersoon Sandy van Kints
Telefoon 06 - 27 40 88 88

Vestigingsplaats

Solliciteer