Belastingdienst

Fiscalist vennootschapsbelasting en transfer pricing - Amsterdam

Alle vacatures Print Solliciteer
Nederlands

Vacature

Plaatsingsdatum 03-03-2020 Functiecategorie Accountancy / Controlling / Fis...
Standplaats Amsterdam Niveau Professional
Opleidingsniveau Master / Postdoctoraal Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd m...
Uren 32 - 36 Salaris €3.256 - €6.374
Functie­omschrijving
"Als fiscalist transfer pricing kijk ik in de keuken bij internationale ondernemingen. Opereren op het snijvlak tussen de bedrijfseconomische realiteit en fiscale regelgeving is veelzijdig en interessant. Tel daarbij op de veranderende wereld waarin bedrijven opereren en je weet: dit is een geweldige baan." Chris van der Brug - Fiscalist transfer pricing grote ondernemingen bij de Belastingdienst.

Directie Grote Ondernemingen (GO) werkt op basis van een individuele klantbehandeling. Iedere grote organisatie heeft een eigen behandelteam. In het behandelteam zijn specialisten op het gebied van controle, heffing, invordering, klantcoördinatie en management vertegenwoordigd. Samen zijn zij verantwoordelijk voor de kwaliteit van de individuele klantbehandeling.

De functie combineert algemeen vennootschapsbelastingrecht met een specialisatie in internationaal belastingrecht en transfer pricing. Belastingvraagstukken waarmee jij je als fiscalist vennootschapsbelasting en transfer pricing bezighoudt zijn bijvoorbeeld: is het mogelijk om de deelnemingsvrijstelling toe te passen? En hoe zit het met risico’s met hybride financierings- en rechtsvormen? Ook ga je in gesprek met ondernemingen over de fiscale consequenties van voorgenomen activiteiten en plannen, behandel je aangiften, bezwaarschriften, de meer complexe verzoeken tot vooroverleg en voer je beroepsprocedures.

Als fiscalist vennootschapsbelasting en transfer pricing bij grote ondernemingen ben je net als Chris lid van de coördinatiegroep verrekenprijzen (CGVP). De CGVP is verantwoordelijk voor de eenheid van beleid en uitvoering bij verrekenprijzen. Je maakt risicoanalyses, geeft adviezen en behandelt complexe verrekenprijscasussen. Je brengt de economische en fiscale werkelijkheid bij multinationals helder in kaart: hoe zijn ze georganiseerd en op welke manier voegen ze waarde toe? Ook benoem je de fiscale consequenties en het verwachte effect voor de compliance.

Telkens werk je nauw samen met de andere gespecialiseerde collega’s in je team en vakgroepen. Je overlegt steeds met de klantcoördinator, die de regie heeft over de totale klantbehandeling. Samen met je collega’s zorg je voor een klantbehandeling die past bij de belastingplichtige en werk je aan een aansprekend resultaat. De compliance van ondernemers verbeteren is het grote doel. Daarbij draag je je kennis op een inspirerende manier over aan minder ervaren medewerkers en begeleid en ontwikkel je hen in dit bijzondere vakgebied. Door jouw rol in de uitvoering van onze fiscale wet- en regelgeving draag je bij aan een gezonde bv Nederland.

Zullen we zakendoen en word jij de nieuwe collega van Chris? Of wil je liever eerst eens praten over jouw misschien wel toekomstige werkzaamheden? Neem dan contact met ons op.

Functie-eisen
  • Je hebt een masterdiploma op juridisch en/of economisch vlak, bij voorkeur in de richting van fiscaal recht of fiscale economie.
  • Je hebt minimaal vier jaar actuele en relevante werkervaring op het gebied van nationale én internationale fiscaliteit.
  • Je hebt aantoonbare affiniteit met en kennis van belastingstructuren, transfer pricing en economische vraagstukken.
  • Je onderschrijft de werkwijze van integrale klantbehandeling zoals GO deze toepast.
  • Je beheerst de Engelse taal (vakinhoudelijk) uitstekend, zowel mondeling als schriftelijk.

Jouw competenties?
  • overtuigingskracht
  • samenwerken
  • zelfontwikkeling
  • oordeelsvorming
  • klantgerichtheid

Herken jij jezelf ook hierin?
Je hebt een sterk gevoel voor cijfers en weet de juiste vragen te stellen om de benodigde informatie te verzamelen. Als professional weet je bedrijven snel te lezen. Hierover kun je op heldere wijze van gedachten wisselen met interne en externe belanghebbenden (bijvoorbeeld adviseurs en bedrijfsfiscalisten). Je bent een stevige gesprekspartner, ook wanneer je weerstand ondervindt in een gesprek. Geen probleem; jij slaagt erin om de relatie goed te houden. Je hebt sterke uitdrukkingsvaardigheden, zowel in notities als presentaties. Door jouw passie voor het vakgebied ben je altijd uitstekend op de hoogte van relevante ontwikkelingen in de fiscale wet- en regelgeving. Bovenal ben je enthousiast en straal je dat uit. En natuurlijk ben je integer. Want ook op die manier draag je bij aan de Belastingdienst van de toekomst.

Arbeids­voorwaarden
Salaris­niveau 
schaal 11, schaal 12, schaal 13
Salaris­omschrijving Inschaling binnen de range van de genoemde salarisschalen is afhankelijk van het aantal jaren recente en relevante werkervaring. Zie voor meer informatie bij overige arbeidsvoorwaarden.
Maand­salaris Min €3.256 – Max. €6.374 (bruto)
Dienst­verband Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Contract­duur Tijdelijke aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Minimaal aantal uren per week 32
Maximaal aantal uren per week 36

Overige arbeids­voorwaarden
In beginsel word je ingeschaald in de genoemde schaal, dat is groepsfunctie I (€ 3.256,- - € 6.374,-). De aanwezigheid van relevante kennis en ervaring of eventuele arbeidsmarktoverwegingen bepalen het salarisniveau waarop je wordt ingeschaald. Interne verticale kandidaten (medewerkers van de Belastingdienst en van het Ministerie van Financiën) worden bij benoeming direct geplaatst in de genoemde range van salarisschalen. Je wordt daarbij een trede hoger ingeschaald dan je huidige salaris. Het is hierbij mogelijk dat de periodiekdatum wordt aangepast.

Naast salaris ontvang je ook een individueel keuzebudget (IKB). Jouw IKB bestaat uit geld (IKB-budget) en tijd (IKB-uren). Het IKB geeft je de mogelijkheid om naar eigen keuze een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen op de door jou gekozen tijdstippen. Én je hebt de mogelijkheid om je maandinkomen deels om te zetten in verlof of andersom. Ook kun je het IKB-budget besteden aan een fiscaal-vriendelijk doel, zoals bijvoorbeeld een fiets, bedrijfsfitness of vakliteratuur.

De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer studiefaciliteiten, ouderschapsverlof en een vergoeding woon-werkverkeer.

Wij verwachten van onze werknemers dat ze integer zijn en we vragen aan nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Als deze niet kan worden overlegd, volgt geen arbeidsovereenkomst of wordt de arbeidsovereenkomst na uiterlijk 3 maanden beëindigd wanneer duidelijk is dat geen VOG overgelegd kan worden.

Bijzonderheden
Standplaats:
We hebben vacatures in Amsterdam en in Maastricht. Vermeld in je brief duidelijk naar welke locatie je solliciteert.

We ontvangen je brief en cv graag in een Word- of PDF-bestand via de 'solliciteer' button. Als je een beroep doet op een voorrangspositie, stuur dan ook een kopie van die beschikking mee.

Onze selectieprocedure voor deze functie ziet er als volgt uit:
Allereerst wordt beoordeeld of een voorrangskandidaat binnen de Rijksoverheid in aanmerking komt voor deze functie. Daarna kunnen we beoordelen of jouw cv en motivatiebrief voldoen aan de gestelde functie-eisen.

Wanneer dat het geval is, willen we je graag uitnodigen voor een selectiegesprek.
Het selectiegesprek voor Amsterdam vindt op 30 of 31 maart plaats en op 6 april willen we graag het arbeidsvoorwaardengesprek met je voeren.
Het selectiegesprek voor Maastricht vindt op 14 of 15 april plaats en op 21 april willen we graag het arbeidsvoorwaardengesprek met je voeren.
Onderaan deze vacature vind je meer uitleg over de stappen die je doorloopt in de sollicitatieprocedure.

De voorkeur gaat uit naar kandidaten die het meest aansluiten bij het opgestelde profiel. Dit heeft betrekking op zowel de genoemde opleiding(en) als werkervaringseisen. Vermeld deze daarom duidelijk in je cv.

Om bedrijfseconomische redenen worden medewerkers van de Belastingdienst die korter dan drie jaar in hun huidige functie werkzaam zijn of bezig zijn met een startopleiding of inwerktraject niet als eerste in beschouwing genomen.

De Belastingdienst zet zich in om medewerkers in dienst te nemen die onder de doelgroep van de Wet banenafspraak vallen. Val je in deze doelgroep en sta je in het doelgroepenregister? Dan nodigen we ook jou uit om te reageren! Samen met jou kijken we of en hoe je eventueel invulling kunt geven aan deze functie.

Een (online) voorselectietest en/of een assessment kan deel uitmaken van het sollicitatieproces (uitgezonderd interne horizontale kandidaten). Het maken van een casus, het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken, kan ook deel uitmaken van het sollicitatieproces.
Voor interne kandidaten kan een interne referentie gevraagd worden.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Functiecategorie(ën) Accountancy / Controlling / Fiscaal
Branch(es) Overheid / Non-profit
Provincie(s) Noord-Holland
Trefwoorden .

Contactgegevens

Contactpersoon Karin Simons
Telefoon 06-27326365

Vestigingsplaats

Solliciteer