Belastingdienst

Functioneel beheerder gegevens - Apeldoorn

Alle vacatures Print Solliciteer
Nederlands

Vacature

Plaatsingsdatum 16-12-2019 Functiecategorie ICT - Software ontwikkeling
Standplaats Apeldoorn Niveau Professional
Opleidingsniveau Master / Postdoctoraal Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd m...
Uren 32 - 36 Salaris 4168 - 6249
Functie­omschrijving
"De ene keer zit je midden in een ICT-vraagstuk, een ander moment ben je druk met een bestandsanalyse of heb je intensief bel- of mailcontact met een gebruiker in het land. Je voelt je als een spin in het web en bent je ervan bewust dat je een diversiteit aan gegevens beheert!"
Richard Konijnenberg - Functioneel beheerder bij de Belastingdienst.

De Belastingdienst ontvangt, verwerkt en verzendt in Apeldoorn massaal (fiscale) gegevens van burgers en bedrijven. De directie centrale administratieve processen geeft sturing aan de sterk geautomatiseerde productie. Onze medewerkers en onze partners zijn onmisbaar om dit soepel te laten verlopen.

Als functioneel beheerder werk je voor de afdeling inwinnen en beschikbaar stellen van gegevens. Hier leveren we producten en diensten op het gebied van inkomensgegevens, handhavingsgegevens en speciale gegevensproducten. Voorbeelden hiervan zijn het authentieke inkomensgegeven, de inkomensafhankelijke huurverhoging en de vooraf ingevulde aangifte. Je monitort de massale verwerkingen en bewaakt de consistentie en volledigheid van de gegevens. Incidenten of vragen van gebruikers kunnen voor jou aanleiding zijn voor diepgaandere analyses. Daarbij betrek je geregeld collega's met aanvullende kennis en ervaring. Je bewaakt ook het doorvoeren van noodzakelijke wijzigingen.

De Belastingdienst ontwikkelt ICT volgens het Scaled Agile Framework. Daarom ben je ook betrokken bij het verbeteren en vernieuwen van de ICT-systemen die in jouw proces worden ingezet. Door het schrijven van specificaties, reviewen van ontwerpen en testen van ICT-voorzieningen draag jij bij aan de borging van de beheersbaarheid.

Zullen we zaken doen en word jij de nieuwe collega van Richard? Of wil je liever eerst eens praten over jouw misschien wel toekomstige werkzaamheden? Neem dan contact op met Alex Vlessert, via 06-18604235.

Functie-eisen
  • Je hebt een hbo-bachelordiploma, bij voorkeur in de richting informatica of bedrijfskunde.
  • Je hebt uitstekende kennis van tooling, zoals SAS, SQL en DB2.
  • Je hebt aantoonbare ervaring met systeemontwikkel- en implementatietrajecten.
  • Je hebt ruime kennis van automatiserings- en specificatietechnieken en beheerprincipes.
  • Je bent bereid om, als de situatie daarom vraagt, soms ook buiten kantoortijden te werken.

Jouw competenties?
  • analyseren
  • klantgerichtheid
  • resultaatgerichtheid
  • samenwerken
  • zelfontwikkeling

Herken jij jezelf ook hierin?
Jij gaat altijd voor goede dienstverlening. Daarbij ben je klantgericht en hartelijk. Je vindt het prettig om met verschillende mensen om te gaan. Zonder de relatie uit het oog te verliezen, werk je resultaatgericht. En je hebt kennis van organisatie-, proces- en inrichtingsprincipes.

Arbeids­voorwaarden
Salaris­niveau schaal 10
Salaris­omschrijving In beginsel vindt inschaling in de naast lagere salarisschaal plaats. Bij aanwezigheid van relevante kennis, ervaring of om arbeidsmarktoverwegingen kan inschaling op een hogere positie in de desbetreffende salarisschaal plaatsvinden. Ook bestaat de mogelijkheid om in bijzondere gevallen waarin de aanwezige kennis en/of ervaring dit rechtvaardigt, direct in de bij de functie behorende salarisschaal in te schalen.
Maand­salaris Min €2.683 – Max. €4.313 (bruto)
Dienst­verband Tijdelijke aanstelling met uitzicht op vaste aanstelling
Contract­duur Tijdelijke aanstelling met uitzicht op vaste aanstelling
Minimaal aantal uren per week 32
Maximaal aantal uren per week 36

Overige arbeids­voorwaarden
Naast salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer ouderschapsverlof, studiefaciliteiten en een vergoeding woon-werkverkeer. Bij de Rijksoverheid heb je een aantal individuele keuzemogelijkheden bij het samenstellen van je arbeidsvoorwaardenpakket. Wij verwachten van onze werknemers dat ze integer zijn. En we vragen aan nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Als deze niet kan worden overlegd, volgt geen aanstelling.

Bijzonderheden
We ontvangen je brief en cv graag in een Word- of PDF-bestand via de 'solliciteer' button. Als je een beroep doet op een voorrangspositie, stuur dan ook een kopie van die beschikking mee.

Onze selectieprocedure voor deze functie ziet er als volgt uit:

Allereerst wordt beoordeeld of een voorrangskandidaat binnen de Rijksoverheid in aanmerking komt voor deze functie.

Daarna kunnen we beoordelen of jouw cv en motivatiebrief voldoen aan de gestelde functie-eisen. Op woensdag 15 januari 2020 vinden de selectiegesprekken plaats. Onderaan deze vacature vind je meer uitleg over de stappen die je doorloopt in de sollicitatieprocedure.

De voorkeur gaat uit naar kandidaten die het meest aansluiten bij het opgestelde profiel. Dit heeft betrekking op zowel de genoemde opleiding(en) als werkervaringseisen. Vermeld deze daarom duidelijk in je cv.

Om bedrijfseconomische redenen worden medewerkers van de Belastingdienst die korter dan drie jaar in hun huidige functie werkzaam zijn of bezig zijn met een startopleiding of inwerktraject niet als eerste in beschouwing genomen.

De Belastingdienst zet zich in om medewerkers in dienst te nemen die onder de doelgroep van de Wet banenafspraak vallen. Val je in deze doelgroep en sta je in het doelgroepenregister? Dan nodigen we ook jou uit om te reageren! Samen met jou kijken we of en hoe je eventueel invulling kunt geven aan deze functie.

Een (online) voorselectietest en/of een assessment kan deel uit maken van het sollicitatieproces (uitgezonderd interne horizontale kandidaten) evenals het maken van een casus, het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Functiecategorie(ën) ICT - Software ontwikkeling
Branch(es) Overheid / Non-profit
Provincie(s) Gelderland
Trefwoorden .

Contactgegevens

Contactpersoon Willem Hofland
Telefoon 0615280983

Vestigingsplaats

Solliciteer