Belastingdienst

Ketenmanager domein analytics - Utrecht

Alle vacatures Print Solliciteer
Nederlands

Vacature

Plaatsingsdatum 27-12-2019 Functiecategorie Wetenschap, Research & Developm...
Standplaats Utrecht Niveau Professional
Opleidingsniveau Master / Postdoctoraal Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd m...
Uren 32 - 36 Salaris Min €4797 - €7046 (bruto)
Functie­omschrijving
"In een nieuwe omgeving de samenwerking opzetten is een geweldige uitdaging. Alle partijen bij elkaar brengen, nadenken over meer professionaliseren én de ruimte krijgen voor experimenteren maken deze baan de moeite waard!" Wil je dat jouw naam onder deze quote komt te staan? Lees dan snel verder!

Analytics is een nieuw domein binnen de Belastingdienst. Een domein dat de samenwerking zoekt met álle analytics-activiteiten binnen de organisatie, om vervolgens het gehele vakgebied door te ontwikkelen, de samenwerking te verbeteren én verder te professionaliseren. Uiteraard met het ultieme doel om de dienstverlening van de Belastingdienst te verhogen en te optimaliseren. Ook daarom heeft analytics een domeinarchitectuur die alle hiervoor noodzakelijke IT-voorzieningen kan besturen en processen en methodieken kan standaardiseren. Het doel? De kwaliteit van analytics-producten verder verhogen, innovatie de ruimte geven én een systematische straat inrichten.

Goed om te weten:
 • Dit domein richt zich op vandaag, morgen en overmorgen.
 • Het domein is nieuw; dit biedt jou de kans om impact te hebben.
 • Jij begrijpt wat analytics kan betekenen voor een organisatie.

In jouw rol als ketenmanager voor het domein analytics ben jij verantwoordelijk voor de dagelijkse aansturing van het domein, over de directies en dienstonderdelen heen. Je opereert onafhankelijk en faciliterend. Het is jouw doel om samen met de relevante dienstonderdelen de kennis en mogelijkheden van analytics binnen de Belastingdienst te verhogen, nieuwe analytics toepassingen te ontwikkelen die breed gebruikt kunnen worden, het uitwerken van de afgesproken werkprocessen en te zorgen dat de onderliggende IT-voorzieningen beschikbaar zijn. Je begeleidt de transitie naar de gewenste situatie waar in een veilige en innovatieve omgeving analytics toepassingen ontwikkelt kunnen worden. Daarbij realiseer je een effectieve samenwerking en verbinding tussen de directies binnen de Belastingdienst.

Als ketenmanager ben je verantwoordelijk voor het opstellen en realiseren van het jaarplan en de roadmap. Je legt de focus op het behalen van de doelstellingen uit het jaarplan en adviseert over de benodigde sturings- en verantwoordingsinformatie. Daarnaast zorg je voor het functioneren van het domein en het domeinbureau. Je hebt oog voor de verschillen in de uitvoering bij de diverse onderdelen en bent tegelijkertijd vasthoudend om de gezamenlijk bepaalde doelstellingen te behalen. Want jij begrijpt de portfolioprocessen en budgetteringsvraagstukken en komt met de juiste oplossingen voor problemen.

Word jij onze nieuwe collega in het team van domein analytics? Of wil je liever eerst praten over de functie of het domein? Neem dan contact op met Patricia.

Functie-eisen

 • Je hebt een wo-masterdiploma in een relevante richting.
 • Je hebt brede kennis van analytics-trends en -ontwikkelingen.
 • Je hebt ruime ervaring met portfoliomanagement.
 • Je hebt leidinggevende ervaring.
 • Je bent goed bekend met het optreden in een complex politiek-bestuurlijk speelveld.

Jouw competenties?
 • Netwerken
 • Bestuurssensitiviteit
 • Natuurlijk gezag (overtuigingskracht)
 • Omgevingsbewustzijn
 • Analytisch vermogen

Herken jij jezelf ook hierin?
Zelfredzaamheid en zelfstandigheid typeren jou. Tegelijkertijd ben je ook een faciliterende verbinder, en krijg je er bakken energie van om je omgeving en alle processen die daarbinnen draaien te verbeteren. Daarvoor wend je soms je netwerk aan en soms breid je dat uit met precies de juiste actoren waarmee jij je invloed vergroot. Je weet altijd precies welke belangen er in een organisatie spelen en hoe je daar op een zo sensitief mogelijke manier mee om kunt gaan. Tegelijkertijd ben je een stevige persoonlijkheid met een natuurlijk overwicht en scherpe analytische vermogens.

Arbeids­voorwaarden
Salaris­niveau 
schaal 14
Salaris­omschrijving In beginsel vindt inschaling in de naast lagere salarisschaal plaats. Bij aanwezigheid van relevante kennis, ervaring of om arbeidsmarktoverwegingen kan inschaling op een hogere positie in de desbetreffende salarisschaal plaatsvinden. Ook bestaat de mogelijkheid om in bijzondere gevallen waarin de aanwezige kennis en/of ervaring dit rechtvaardigt, direct in de bij de functie behorende salarisschaal in te schalen.
Maand­salaris Min €4.797 – Max. €7.046 (bruto)
Dienst­verband Tijdelijke aanstelling met uitzicht op vaste aanstelling
Contract­duur Tijdelijke aanstelling met uitzicht op vaste aanstelling
Minimaal aantal uren per week 32
Maximaal aantal uren per week36

 Overige arbeids­voorwaarden
Naast salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer ouderschapsverlof, studiefaciliteiten en een vergoeding woon-werkverkeer. Bij de Rijksoverheid heb je een aantal individuele keuzemogelijkheden bij het samenstellen van je arbeidsvoorwaardenpakket.

Wij verwachten van onze werknemers dat ze integer zijn. En we vragen aan nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Als deze niet kan worden overlegd, volgt geen aanstelling.

Bijzonderheden
We ontvangen je brief en cv graag in een Word- of PDF-bestand via de 'solliciteer' button. Als je een beroep doet op een voorrangspositie, stuur dan ook een kopie van die beschikking mee.

Onze selectieprocedure voor deze functie ziet er als volgt uit:
Allereerst wordt beoordeeld of een voorrangskandidaat binnen de Rijksoverheid in aanmerking komt voor deze functie.

Daarna kunnen we beoordelen of jouw cv en motivatiebrief voldoen aan de gestelde functie-eisen.

Onderaan deze vacature vind je meer uitleg over de stappen die je doorloopt in de sollicitatieprocedure.

De voorkeur gaat uit naar kandidaten die het meest aansluiten bij het opgestelde profiel. Dit heeft betrekking op zowel de genoemde opleiding(en) als werkervaringseisen. Vermeld deze daarom duidelijk in je cv.

Om bedrijfseconomische redenen worden medewerkers van de Belastingdienst die korter dan drie jaar in hun huidige functie werkzaam zijn of bezig zijn met een startopleiding of inwerktraject niet als eerste in beschouwing genomen.

De Belastingdienst zet zich in om medewerkers in dienst te nemen die onder de doelgroep van de Wet banenafspraak vallen. Val je in deze doelgroep en sta je in het doelgroepenregister? Dan nodigen we ook jou uit om te reageren! Samen met jou kijken we of en hoe je eventueel invulling kunt geven aan deze functie.

Een (online) voorselectietest en/of een assessment kan deel uit maken van het sollicitatieproces (uitgezonderd interne horizontale kandidaten) evenals het maken van een casus, het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Functiecategorie(ën) Wetenschap, Research & Development
Branch(es) Overheid / Non-profit
Provincie(s) Utrecht
Trefwoorden .

Contactgegevens

Contactpersoon Sandy van Kints
Telefoon 06 - 27 40 88 88

Vestigingsplaats

Solliciteer