Belastingdienst

Medior data engineer - Utrecht

Alle vacatures Print Solliciteer
Nederlands

Vacature

Plaatsingsdatum 02-12-2019 Functiecategorie Wetenschap, Research & Developm...
Standplaats Utrecht Niveau Professional
Opleidingsniveau Master / Postdoctoraal Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd m...
Uren 32 - 36 Salaris Min €3740 - €5559 (bruto)
Functie­omschrijving
"Complexe puzzels oplossen met behulp van de nieuwste technologie en slimme collega's om mee te sparren. Én werken met analysesystemen die onze complexe data aan kan, om belastingbetalend Nederland te voorzien van een betere en snellere dienstverlening. Dát is mijn baan: hoe leuk is dat?" Jeroen Ewes - Medior analytical programmer bij de Belastingdienst.

De Belastingdienst slimmer, sneller en effectiever laten zijn; dat is wat de corporate dienst datafundamenten en analytics (DF&A) wil bereiken. Hoe? Met geavanceerde analytische producten. We hebben de grootste verzameling data van Nederland, opgeslagen in tal van systemen. En op basis daarvan bedenken we innovatieve en datagedreven modellen en reportingproducten. Zo zorgen we voor een betere service aan burgers en bedrijven en dragen we bij aan effectieve fraudebestrijding. Dit doen we voor een financieel gezond Nederland.

Goed om te weten:
 • Coaching van je collega data engineers is een belangrijk deel van je werk.
 • Je mag een positieve betweter zijn als het om code gaat.
 • Met jouw kennis en input draag je bij aan werk met maatschappelijke relevantie.

In jouw rol van medior system engineer ontwikkel je software en analytische producten voor onder andere de clusters Inning en Verbijzonderd toezicht. Je sleutelt graag onder de motorkap en je optimaliseert de performance en minimaliseert de beheerlast van analytische modellen, waarbij je rekening houdt met de omgeving. Voor deze werkzaamheden maak je gebruik van tools zoals SAS en (Teradata) SQL.

En je doet meer! Je werkt samen met andere data engineers en data scientists uit jouw scrum-team en cluster. Je bent hun sparringpartner en coach voor onderwerpen zoals testautomatisering, continuous delivery, continuous deployment, versiebeheer en configuratiebeheer.

Mede door jouw input til je het cluster waarin je terecht komt naar een hoger niveau. In deze rol creëer je kansen en mogelijkheden om onze dienstverlening aan belastingbetalend Nederland te vergroten.

DF&A is nog altijd volop in ontwikkeling en met jouw werkzaamheden speel jij daarin een belangrijke rol. Uiteraard krijg je ook zelf de kans om je te ontwikkelen. Je kunt je kennis verbreden óf verdiepen; niet alleen op het gebied van analytics, maar ook op thema's zoals privacy (by design), communicatietools of presentatietechnieken. We hebben een eigen academy en organiseren driedagenchallenges. Ook is er het conceptlab waarin je de mogelijkheid krijgt om mee te werken aan innovaties. Dus..

Zullen we zakendoen en word jij de nieuwe collega van Jeroen? Of wil je liever eerst eens praten over jouw, misschien wel toekomstige werkzaamheden? Neem dan contact met ons op.

Functie-eisen

 • Je hebt een wo-master in relevante richting.
 • Je hebt minimaal drie jaar ervaring met het ontwerpen en realiseren van software in bijvoorbeeld SAS, Python, R, C#, PHP of Java.
 • Je hebt ervaring met SQL.
 • Je hebt ervaring met het onderbrengen van codes in versiebeheer en met het ontsluiten en koppelen van grote en complexe databases.
 • Het is een pre als je ervaring hebt met Teradata SQL en met agile-werken.
 • Je spreekt en schrijft goed Nederlands.

Jouw competenties?
 • Overtuigingskracht
 • Analyseren
 • Creativiteit
 • Organisatiesensitiviteit
 • Plannen & organiseren

Herken jij jezelf ook hierin?
Je wilt resultaten behalen, zonder de goede relatie uit het oog te verliezen. Kennis overdragen aan je collega's is voor jouw vanzelfsprekend en gaat je goed af. Schakelen doe je graag snel; je bent dan ook praktisch ingesteld, betrokken en je hebt een flinke dosis doorzettingsvermogen. Daarnaast heb je er plezier in om je te bewegen in een organisatie waarin nog niet alles is vastgelegd. En waarin jij in belangrijke mate kunt bijdragen aan de uiteindelijke proces- én productinrichting.

Arbeids­voorwaarden
Salaris­niveau schaal 12
Maand­salaris Min €3.740 – Max. €5.559 (bruto)
Dienst­verband Tijdelijke aanstelling met uitzicht op vaste aanstelling
Contract­duur Tijdelijke aanstelling met uitzicht op vaste aanstelling
Minimaal aantal uren per week 32
Maximaal aantal uren per week 36

Overige arbeids­voorwaarden
Naast salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer ouderschapsverlof, studiefaciliteiten en een vergoeding woon-werkverkeer. Bij de Rijksoverheid heb je een aantal individuele keuzemogelijkheden bij het samenstellen van je arbeidsvoorwaardenpakket.

Wij verwachten van onze werknemers dat ze integer zijn. En we vragen aan nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Als deze niet kan worden overlegd, volgt geen aanstelling.

Bijzonderheden
We ontvangen je brief en cv graag in een Word- of PDF-bestand. Als je een beroep doet op een voorrangspositie, stuur dan ook een kopie van die beschikking mee.

Onze selectieprocedure voor deze functie ziet er als volgt uit:

Allereerst wordt beoordeeld of een voorrangskandidaat binnen de Rijksoverheid in aanmerking komt voor deze functie.

Daarna kunnen we beoordelen of jouw cv en motivatiebrief voldoen aan de gestelde functie-eisen.

Onderaan deze vacature vind je meer uitleg over de stappen die je doorloopt in de sollicitatieprocedure.

De voorkeur gaat uit naar kandidaten die het meest aansluiten bij het opgestelde profiel. Dit heeft betrekking op zowel de genoemde opleiding(en) als werkervaringseisen. Vermeld deze daarom duidelijk in je cv.

Om bedrijfseconomische redenen worden medewerkers van de Belastingdienst die korter dan twee jaar in hun huidige functie werkzaam zijn of bezig zijn met een startopleiding of inwerktraject niet als eerste in beschouwing genomen.

De Belastingdienst zet zich in om medewerkers in dienst te nemen die onder de doelgroep van de Wet banenafspraak vallen. Val je in deze doelgroep en sta je in het doelgroepenregister? Dan nodigen we ook jou uit om te reageren! Samen met jou kijken we of en hoe je eventueel invulling kunt geven aan deze functie.

Een (online) voorselectietest en/of een assessment kan deel uit maken van het sollicitatieproces (uitgezonderd interne horizontale kandidaten) evenals het maken van een casus, het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken.

Jouw sollicitatie wordt alleen in behandeling genomen als je met de sollicitatie-button reageert en je cv en motivatiebrief zijn bijgesloten. Na sluitingsdatum is het niet meer mogelijk om je sollicitatie in behandeling te nemen. Houd er rekening mee dat het solliciteren technische pr

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Functiecategorie(ën) Wetenschap, Research & Development
Branch(es) Overheid / Non-profit
Provincie(s) Eritrea
Trefwoorden .

Contactgegevens

Contactpersoon Martijn van Koningsbruggen
Telefoon 06 - 50 26 20 82

Vestigingsplaats

Solliciteer