Belastingdienst

.Net developer - Apeldoorn

Alle vacatures Print Solliciteer
Nederlands

Vacature

Plaatsingsdatum 10-10-2019 Functiecategorie ICT - Software ontwikkeling
Standplaats Apeldoorn Niveau Entry level/Graduate
Opleidingsniveau HBO / Bachelor Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd m...
Uren 32 - 36 Salaris Min €2683 - €4905 (bruto)
Functie­omschrijving
Ben jij de .Net ontwikkelaar die onze applicaties naar een hoger plan tilt? Krijg jij energie van het ontwikkelen van state-of-the-art-applicaties die bijdragen aan de professionelere dienstverlening van onze organisatie? Duik jij in verschillende projecten om vervolgens ijzersterke applicaties te bouwen? Ben jij onze nieuwe .Net developer van Directie Informatievoorziening (IV)?

Onze .Net developers werken vooral voor het 'toeslagenverstrekkingensysteem' (TVS). TVS zorgt voor de toekenning en uitbetaling van de zorg-, huur-, en kinderopvangtoeslag en van het kindgebondenbudget, waar maar liefst 12 miljoen burgers in Nederland gebruik van maken. Het is een van de grootste.Net-toepassingen in Nederland, bestaande uit ongeveer 30 componenten met een totale omvang van ongeveer 16.000 functiepunten. De databases zijn zeer groot en het systeem moet 24/7 online beschikbaar zijn. Er werken dan ook ruim 150 mensen binnen een SAFe/Agile-organisatie om dit landschap te onderhouden en te vernieuwen en wat het voor .net developers een heel interessante werkomgeving maakt.

In jouw rol van junior, medior of senior .Net developer begin je jouw dag meestal met een scrumsessie waarin jouw teamleden vertellen waar zij staan in het project: waar staan ze, wat gaat goed en wat gaat minder?

Junior .Net Developer:
In jouw rol van junior .Net developer begin je jouw dag meestal met een scrumsessie waarin jouw teamleden vertellen waar zij staan in het project: waar staan ze, wat gaat goed en wat gaat minder? Je bent nog lerend in het vakgebied en afhankelijk van je kennis voer je al (met een bepaalde mate van zelfstandigheid) reviews uit van detailontwerpen van applicaties en bouwt applicatiecomponenten op basis van gedetailleerde ontwerpspecificaties. Je bedenkt objectgeoriënteerde softwareoplossingen en weet deze te implementeren. Het is belangrijk dat je bekend bent met design patterns en met de laatste ontwikkelingen in .Net-omgevingen. Ook documenteer je bouwtesten en handel je incident- en probleemmeldingen af.

Medior .Net Developer:
In jouw rol van medior .Net developer begin je jouw dag meestal met een scrumsessie waarin jouw teamleden vertellen waar zij staan in het project: waar staan ze, wat gaat goed en wat gaat minder? Je voert reviews uit van detailontwerpen van applicaties en bouwt applicatiecomponenten op basis van gedetailleerde ontwerpspecificaties. Je bedenkt objectgeoriënteerde softwareoplossingen en weet deze te implementeren. Het is belangrijk dat je bekend bent met design patterns en met de laatste ontwikkelingen in .Net-omgevingen. Ook documenteer je bouwtesten, zorg je ervoor dat applicaties binnen de infrastructuur geïntegreerd worden en handel je incident- en probleemmeldingen af.

Senior .Net Developer:
In jouw rol van senior .Net developer begin je jouw dag meestal met een scrumsessie waarin jouw teamleden vertellen waar zij staan in het project: waar staan ze, wat gaat goed en wat gaat minder? Jij bent van alle markten thuis, je adviseert je collega's en je staat de junior .net ontwikkelaars bij in hun werkzaamheden. Zo stuur en coach je jouw team op een wijze waarbij je oog hebt en houdt voor zowel de relatie als het resultaat.

Tegelijkertijd is jouw expertise in de uitvoering ook hard nodig. Je reviewt detailontwerpen van applicaties en bouwt applicatiecomponenten op basis van gedetailleerde ontwerpspecificaties. Uiteraard documenteer je de bouwtesten en je zorgt ervoor dat applicaties binnen de infrastructuur geïntegreerd worden. En je handelt incident- en probleemmeldingen af.

Ook onze managers hebben baat bij jouw .Net-kennis. zij gaan ook graag met jou in gesprek. Vakinhoudelijk kan niemand om je heen, je bent de vraagbaak bij uitstek én verantwoordelijk om werkzaamheden goed te stroomlijnen. Je treedt op als spreekbuis van de ontwikkelteams in overleggen met zowel in- als externe stakeholders. Kortom: de Microsoft-ontwikkelstraat geeft jou de mogelijkheid om spijkers met koppen te slaan en alle voordelen te benutten die .Net te bieden heeft.

Functie-eisen
Junior .Net Developer:

 • Je bent bijna en niet langer dan twee jaar geleden als hbo'er of wo'er afgestudeerd in een bètarichting.
 • Je hebt minimaal één jaar aantoonbare ervaring met software development.
 • Je beheerst de Nederlandse taal zowel mondeling als schriftelijk uitstekend.
 • Als je ervaring hebt met .Net Framework of met Microsoft-technologieën, zoals ASP.NET, C#, .NET Framework, Visual Studio 2015 is dat een pre.

Jouw competenties?
 • Resultaatgerichtheid
 • Analyseren
 • Samenwerken
 • Plannen en organiseren
 • Klantgerichtheid

Wat vind jij nog meer belangrijk?
Samenwerken is onze kerncompetentie! Met collega's en klanten. Je communicatieve vaardigheden zijn dan ook uitstekend, zowel mondeling als schriftelijk. Samen met specialistische collega's ga je elke dag opnieuw voor het beste resultaat. Dat doe je het liefst in een goed gestructureerd proces, waardoor het overzicht te allen tijde behouden blijft. Je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel en je wilt altijd grenzen verleggen. Én je bent creatief en bedenkt passende oplossingen.

Medior .Net Developer:
 • Je hebt een hbo werk- en denkniveau en bij voorkeur een diploma in een voor de functie relevante richting.
 • Je hebt minimaal 5 jaar aantoonbare kennis van en ervaring met software development op het .Net-platform.
 • Je hebt aantoonbaar ruime kennis van en ervaring met Microsoft-technologieën, zoals ASP.Net, MVC, C#.Net, .Net Framework 4, Visual Studio 2015 en SQL-Server.
 • Ook heb je ervaring met unit-testen en het is een pre als je ervaring hebt met TDD.
 • Als je MCSD-gecertificeerd bent, is dat een pre.

Jouw competenties?
 • Analyseren
 • Samenwerken
 • Resultaatgerichtheid
 • Flexibiliteit
 • Zelfontwikkeling

Wat vinden we nog meer belangrijk?
Je kunt uitstekend én in een team samenwerken. Samen met specialistische collega's ga je elke dag opnieuw voor het beste resultaat. Dat doe je het liefst in een goed gestructureerd proces, waardoor jij en je team het overzicht weet te behouden. Je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel en je wilt jezelf altijd blijven ontwikkelen, zowel vakinhoudelijk als persoonlijk.


Senior .Net Developer:
 • Je hebt een hbo werk- en denkniveau en bij voorkeur een diploma in een voor de functie relevante richting.
 • Je hebt minimaal 5 jaar werkervaring in de ontwikkeling van complexe webgebaseerde en service georiënteerde enterprisesystemen.
 • Ook heb je minimaal 5 jaar ervaring in het geven van inhoudelijke richting en sturing aan teams van ontwikkelaars.
 • Je hebt ruime kennis van de Microsoft-technologieën ASP, C#, .Net Framework 4, Visual Studio 2015, MVC en SQL, met daarbij ontwikkelprocessen zoals Scrum, Agile, TDD en RUP.
 • Je hebt daarnaast ook aantoonbaar ervaring met het opstellen van coderingsrichtlijnen en kunt infrastructurele en technische aanpassingen in het IT-landschap bedenken en realiseren.
 • Je bent in staat om objectgeoriënteerde softwareoplossingen te bedenken en te implementeren op basis van de mogelijkheden van Visual Studio, bent bekend met design patterns en met de laatste ontwikkelingen in .Net-omgevingen.
 • Je hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal, zowel mondeling als schriftelijk.

Jouw competenties?
 • Zelfontwikkeling
 • Communiceren
 • Samenwerken
 • Resultaatgerichtheid
 • Flexibiliteit

Wat vinden we nog meer belangrijk?
Je kunt uitstekend én in een team samenwerken. Samen met specialistische collega's ga je elke dag opnieuw voor het beste resultaat. Dat doe je het liefst in een goed gestructureerd proces, waardoor jij en je team het overzicht weet te behouden. Je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel en je wilt jezelf altijd blijven ontwikkelen, zowel vakinhoudelijk als persoonlijk.

Arbeids­voorwaarden
Salaris­niveau 
schaal 9, schaal 10, schaal 11
Salaris­omschrijving Naast salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden.

Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer ouderschapsverlof, studiefaciliteiten en een vergoeding woon-werkverkeer. Bij de Rijksoverheid heb je een aantal individuele keuzemogelijkheden bij het samenstellen van je arbeidsvoorwaardenpakket.
Maand­salaris Min €2.683 – Max. €4.905 (bruto)
Dienst­verband Tijdelijke aanstelling met uitzicht op vaste aanstelling
Contract­duur Tijdelijke aanstelling met uitzicht op een vaste aanstelling
Minimaal aantal uren per week 32
Maximaal aantal uren per week 36

Overige arbeids­voorwaarden
Het kan voorkomen dat je buiten je reguliere werktijden gevraagd wordt om stand-by te staan om verstoringen in het productieproces op te lossen. Hiervoor krijg je een vergoeding.De Belastingdienst streeft naar een evenwichtig samengesteld personeelsbestand, dat een afspiegeling is van de samenleving. Bij gelijke geschiktheid van kandidaten bepaalt dat streven de selectie van de kandidaat. Wij verwachten van onze werknemers dat ze integer zijn. We werken met wederzijds vertrouwen in een professionele organisatie. Onze basis wordt gevormd door oprechte betrokkenheid van en naar ons personeel.

Bijzonderheden
We ontvangen je brief en cv graag in een Word- of PDF-bestand, waarna jouw sollicitatie conform geldende afspraken in beschouwing wordt genomen. Als je een beroep doet op een voorrangspositie, stuur dan ook een kopie van die beschikking mee.

De voorkeur gaat uit naar kandidaten die het meest aansluiten bij het opgestelde profiel. Dit heeft betrekking op zowel de genoemde opleiding(en) als werkervaringseisen. Vermeld deze daarom duidelijk in je cv.

Een (online) voorselectietest, een assessment, het maken van een casus, het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken, kunnen deel uitmaken van het sollicitatieproces.

Jouw sollicitatie wordt alleen in behandeling genomen als je met de sollicitatie-button reageert en je cv en motivatiebrief zijn bijgesloten. Na sluitingsdatum is het niet meer mogelijk om je sollicitatie in behandeling te nemen. Houd er rekening mee dat het solliciteren technische problemen met zich mee kan brengen. Wacht hiermee dus niet tot het laatste moment.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Functiecategorie(ën) ICT - Software ontwikkeling
Branch(es) Overheid / Non-profit
Provincie(s) Gelderland
Trefwoorden .

Contactgegevens

Contactpersoon Ingrid van Kooten
Telefoon 06 - 55 28 56 48

Vestigingsplaats

Solliciteer