Belastingdienst

Organisatie adviseur - Utrecht

Alle vacatures Print Solliciteer
Nederlands

Vacature

Plaatsingsdatum 07-11-2019 Functiecategorie Advies / Consultancy
Standplaats Utrecht Niveau Professional
Opleidingsniveau Master / Postdoctoraal Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd m...
Uren 32 - 36 Salaris Min €3740 - €5559 (bruto)
Functie­omschrijving
"De bedrijfsonderdelen van de Belastingdienst hebben ieder hun eigen inhoudelijke taken en context. Dat maakt mijn werk erg afwisselend. Zo richt ik de ene dag een afdeling in die data-analyses verricht. De andere dag leid ik een brainstorm over toezicht op mkb-loonheffingen." Thijs de Jongh - Organisatieadviseur bij de Belastingdienst.

Wij bouwen aan een betere Belastingdienst. Dit doen wij door onszelf voortdurend te verbeteren. En dat vraagt om zorgvuldige advisering en begeleiding. Oftewel: om optimaal organisatieadvies. Organisatieadvies is een expertise binnen de shared service organisatie (SSO) organisatie en personeel (O&P). De SSO O&P ondersteunt de Belastingdienst bij het uitvoeren van organisatie- en verandervraagstukken. Van het inrichten van een nieuwe samengestelde afdeling tot een veranderkundig advies over een rijksbreed programma.

In jouw rol als organisatieadviseur ondersteun je de directies van de Belastingdienst bij complexe verandertrajecten. Hierbij laveer je probleemloos tussen de verschillende werkprocessen en uiteenlopende doelstellingen van onze grote organisatie. Denk hierbij aan de verschillen tussen de dienstverlenende rol van de Belastingtelefoon en de toezichthoudende rol binnen het aangifteproces, en aan de samenwerking tussen beleid en uitvoering. Jij herkent dwarsverbanden, versterkt samenwerking en krijgt energie van het werken in deze gevarieerde omgeving. Ook help je bij het behalen van de strategische doelen van de Belastingdienst. Dit doe je onder meer door deze doelen te vertalen naar de uitvoering.

Als organisatieadviseur speel je ook een actieve rol bij het begeleiden van de gewenste veranderingen. Je houdt rekening met alle mogelijke factoren die spelen bij veranderingsprocessen en zorgt voor de juiste doorvoering van veranderingen op zowel strategisch als tactisch niveau. Hierbij werk je samen met je collega's van organisatieontwikkeling en implementatie. Je begrijpt de dilemma's van mensen bij verandering en anticipeert hierop. Dankzij je scherpe blik en heldere analyses achterhaal je de behoeftes van de dienstonderdelen. Dit doe je bijvoorbeeld door middel van werksessies of het houden van interviews. Op basis van je bevindingen kom je met duurzame verbetervoorstellen. Zo draag je direct bij aan het verbeteren van onze processen en diensten, en til je de organisatie naar een hoger niveau.

Zullen we zakendoen en word jij de nieuwe collega van Thijs de Jongh? Of wil je liever eerst eens praten over jouw misschien wel toekomstige werkzaamheden? Neem dan contact op met Gerdie Ketelaars, teamleider, via 06 52 84 67 17.

Functie-eisen

  • Je hebt een wo-master-diploma organisatie- en veranderkunde of een andere relevante studierichting.
  • Je hebt minimaal drie jaar ervaring met het adviseren over meervoudige, middelgrote veranderingen binnen een grote (overheids)organisatie.
  • Je hebt binnen een grotere organisatie gewerkt als volwaardig gesprekspartner op strategisch niveau.
  • Je hebt ruime ervaring met veranderkundige technieken en methodes.

Jouw competenties?
  • Organisatiesensitiviteit
  • Overtuigingskracht
  • Resultaatgerichtheid
  • Creativiteit
  • Analyseren

Herken je jezelf ook hierin?
Je haalt voldoening uit het vertalen van complexe verandervraagstukken naar verbetervoorstellen. Probleemloos onderscheid je hoofd- van bijzaken en stel je de juiste prioriteiten. Je adviseert helder en duidelijk op basis van gedegen en inhoudelijke argumenten. Dankzij je aanstekelijke enthousiasme motiveer en overtuig je anderen. Jouw focus ligt op het doel en op de resultaten die je gezamenlijk wilt behalen. Hierbij heb je continu oog voor de relatie.

Arbeids­voorwaarden
Salaris­niveau schaal 12
Salaris­omschrijving In beginsel vindt inschaling in de naast lagere salarisschaal plaats. Bij aanwezigheid van relevante kennis, ervaring of om arbeidsmarktoverwegingen kan inschaling op een hogere positie in de desbetreffende salarisschaal plaatsvinden. Ook bestaat de mogelijkheid om in bijzondere gevallen waarin de aanwezige kennis en/of ervaring dit rechtvaardigt, direct in de bij de functie behorende salarisschaal in te schalen.
Maand­salaris Min €3.740 – Max. €5.559 (bruto)
Dienst­verband Tijdelijke aanstelling met uitzicht op vaste aanstelling
Contract­duur Tijdelijke aanstelling met uitzicht op vaste aanstelling
Minimaal aantal uren per week 32
Maximaal aantal uren per week 36

Overige arbeids­voorwaarden
Naast salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer ouderschapsverlof, studiefaciliteiten en een vergoeding woon-werkverkeer. Bij de Rijksoverheid heb je een aantal individuele keuzemogelijkheden bij het samenstellen van je arbeidsvoorwaardenpakket.

Wij verwachten van onze werknemers dat ze integer zijn. En we vragen aan nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Als deze niet kan worden overlegd, volgt geen aanstelling.

Bijzonderheden
We ontvangen je brief en cv graag in een Word- of PDF-bestand via de 'solliciteer' button. Als je een beroep doet op een voorrangspositie, stuur dan ook een kopie van die beschikking mee.

Onze selectieprocedure voor deze functie ziet er als volgt uit:

Allereerst wordt beoordeeld of een voorrangskandidaat binnen de Rijksoverheid in aanmerking komt voor deze functie.

Daarna kunnen we beoordelen of jouw cv en motivatiebrief voldoen aan de gestelde functie-eisen.

Op 16 december 2019 vinden de selectiegesprekken plaats. Én het assessment voor deze functie wordt begin januari 2020 uitgevoerd Onderaan deze vacature vind je meer uitleg over de stappen die je doorloopt in de sollicitatieprocedure.

De voorkeur gaat uit naar kandidaten die het meest aansluiten bij het opgestelde profiel. Dit heeft betrekking op zowel de genoemde opleiding(en) als werkervaringseisen. Vermeld deze daarom duidelijk in je cv.

Om bedrijfseconomische redenen worden medewerkers van de Belastingdienst die korter dan drie jaar in hun huidige functie werkzaam zijn of bezig zijn met een startopleiding of inwerktraject niet als eerste in beschouwing genomen.

De Belastingdienst zet zich in om medewerkers in dienst te nemen die onder de doelgroep van de Wet banenafspraak vallen. Val je in deze doelgroep en sta je in het doelgroepenregister? Dan nodigen we ook jou uit om te reageren! Samen met jou kijken we of en hoe je eventueel invulling kunt geven aan deze functie.

Een (online) voorselectietest en/of een assessment kan deel uit maken van het sollicitatieproces (uitgezonderd interne horizontale kandidaten) evenals het maken van een casus, het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Functiecategorie(ën) Advies / Consultancy
Branch(es) Overheid / Non-profit
Provincie(s) Utrecht
Trefwoorden .

Contactgegevens

Contactpersoon Bjorn Ghitti
Telefoon 06 - 15 62 74 14

Vestigingsplaats

Solliciteer