Belastingdienst

Senior System Engineer Infrastructuur Development - Apeldoorn

Alle vacatures Print Solliciteer
Nederlands

Vacature

Plaatsingsdatum 16-10-2019 Functiecategorie ICT - Software ontwikkeling
Standplaats Apeldoorn Niveau Professional
Opleidingsniveau MBO / Beroepssecundair on... Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd m...
Uren 32 - 36 Salaris Min €2683 - €4905 (bruto)
Functie­omschrijving
"Voor veel Nederlandse burgers is het tijdig en rechtmatig ontvangen van huur- en/of zorgtoeslag erg belangrijk. En probeer jezelf dan eens voor te stellen hoe complex en uitdagend de infrastructuur daarachter moet zijn. Ik was in ieder geval onmiddellijk nieuwsgierig en ben daarin zeker niet teleurgesteld. Integendeel!" Ryan Bregieta - System engineer bij de Belastingdienst.

Op het Hosting Platform Toeslagen, HPT, worden de applicaties en databases gehost waarmee de verwerking van alle Toeslagen wordt gedaan. De Toeslagen applicaties verwerken iedere maand de toeslagen voor 6 miljoen burgers. Het is een platform waar veel burgers in Nederland in belangrijke mate (in)direct van afhankelijk zijn en het is dus zaak om dit platform optimaal te laten functioneren. Een platform waar jij, met kennis en ervaring van operations, aan kunt bijdragen.

Het HPT bestaat uit een grote diversiteit aan Microsoft producten zoals BizTalk, SQL Server, Sharepoint, .NET, Windows 2008/2012/2016 en System Center. Op dit platform landen de diverse componenten van de toeslagen applicatie. De omgeving bestaat uit zo'n 200 productie servers en wordt bestempeld als een van de Nederlandse kritische systemen. Van dit platform zijn miljoenen Nederlandse burgers afhankelijk. Specifiek voor de automatisering wordt gebruik gemaakt van PowerShell, Pester, DSC, Visual Studio (development tools).

In jouw rol als senior system engineer infrastructuur development ben je als lid van een DevOps-team samen verantwoordelijk voor de voortbrenging én exploitatie van de infraproducten van dit platform.

Je configureert, installeert, onderhoudt en vernieuwt het platform, de daarbij behorende tooling en je zorgt ervoor dat deze beheersbaar blijven. Ook handel je incidenten en problemen af en voer je werkzaamheden voor proactief beheer uit. Je werkt mee aan verdere automatisering van de voortbrenging (deployment automation en configuratie middels PowerShell scripting) en de implementatie. Er wordt gewerkt op basis van SCRUM en DevOps en er wordt zeer nauw samengewerkt met de klant (de applicatie ontwikkel- en beheer teams van Toeslagen). Dus..

Zullen we zakendoen en word jij de nieuwe collega van Ryan? Of wil je liever eerst eens praten over jouw misschien wel toekomstige werkzaamheden? Neem dan contact op met Hennie Bolhuis-Ros.

Functie-eisen

 • Je hebt een hbo-diploma, bij voorkeur in de richting ICT, bijvoorbeeld (technische) informatica. Of je hebt een ICT-diploma op mbo 4-niveau en bent bereid om een relevante ICT-opleiding op hbo-niveau te volgen en af te ronden.
 • Je hebt minimaal 3 jaar ervaring in een soortgelijke functie
 • Je hebt ervaring met ontwerp en implementatie van hardware en/of software configuraties op basis van Powershell scripting
 • Je hebt ervaring met Windows 2012/2016, Windows System Center Suite en Biztalk 2013 en hoger, VMWare 6 of hoger
 • Je hebt ervaring met PowerShell scripting (i.c.m. Pester)
 • Je hebt kennis van en ervaring met Desired State Configuration (DCS)
 • Kennis van ITIL processen (of vergelijkbare modellen)
 • Een pré is kennis van en ervaring met software onwikkeling in bijvoorbeeld C++, C#

Jouw competenties?
 • Analyseren
 • Klantgerichtheid
 • Samenwerken
 • Plannen en organiseren
 • Resultaatgerichtheid

Herken jij je jezelf hierin ook?
Kansen en mogelijkheden krijgen én creëren om jezelf te ontwikkelen, zowel vakinhoudelijk als persoonlijk. Werken aan informatiesystemen met een bepalende impact voor miljoenen Nederlandse huishoudens. Een gedreven informaticus die wil zorgen voor een betere bescherming van de privacy van de Nederlandse burgers. Begint jouw carrière bij één van de grootste datacenters van Nederland? Dan is de Belastingdienst écht iets voor jou!

Arbeids­voorwaarden
Salaris­niveau schaal 10, schaal 11
Salaris­omschrijving In beginsel kan inschaling in de naast lagere salarisschaal plaatsvinden. Bij aanwezigheid van relevante kennis, ervaring of om arbeidsmarktoverwegingen kan inschaling op een hogere positie in de desbetreffende salarisschaal plaatsvinden. Ook bestaat de mogelijkheid om in bijzondere gevallen waarin de aanwezige kennis en/of ervaring dit rechtvaardigt, direct in de bij de functie behorende salarisschaal in te schalen.
Maand­salaris Min €2.683 – Max. €4.905 (bruto)
Dienst­verband Tijdelijke aanstelling met uitzicht op vaste aanstelling
Contract­duur -
Minimaal aantal uren per week 32
Maximaal aantal uren per week 36

Overige arbeids­voorwaarden
Naast salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer ouderschapsverlof, studiefaciliteiten en een vergoeding woon-werkverkeer. Bij de Rijksoverheid heb je een aantal individuele keuzemogelijkheden bij het samenstellen van je arbeidsvoorwaardenpakket.

Wij verwachten van onze werknemers dat ze integer zijn. En we vragen aan nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Als deze niet kan worden overlegd, volgt geen aanstelling.

Wij bieden je een inwerkprogramma aan en afhankelijk van je opleiding en werkervaring een opleiding en/of training. Gedurende dit opleidingstraject is het niet mogelijk om in deeltijd te werken. Nadat je dit hebt afgerond en bij goed functioneren, word je aangesteld in vaste dienst. Mocht je het opleidingstraject niet succesvol afronden dan word je aanstelling bij de Belastingdienst beëindigd. De interne kandidaat die de verplicht te volgen opleiding niet succesvol afrondt, wordt teruggeplaatst naar zijn oorspronkelijke organisatieonderdeel en belast met werkzaamheden die gelijk of gelijksoortig zijn aan die van de oorspronkelijke functie.

Bijzonderheden
We ontvangen je brief en cv graag in een Word- of PDF-bestand via de 'solliciteer' button. Als je een beroep doet op een voorrangspositie, stuur dan ook een kopie van die beschikking mee. Onze selectieprocedure voor deze functie ziet er als volgt uit; Allereerst wordt beoordeeld of een voorrangskandidaat binnen de Rijksoverheid in aanmerking komt voor deze functie.

Daarna kunnen we beoordelen of jouw cv en motivatiebrief voldoen aan de gestelde functie-eisen. Als dat het geval is nodigen wij je graag uit voor een persoonlijke kennismaking. Mocht je (nog) niet aan de gestelde eisen voldoen, maar overtuigt zijn dat je de gevraagde competenties bezit en kan groeien naar de gevraagde eisen, dan ontvangen wij ook graag je reactie.

De voorkeur gaat uit naar kandidaten die het meest aansluiten bij het opgestelde profiel. Dit heeft betrekking op zowel de genoemde opleiding(en) als werkervaringseisen. Vermeld deze daarom duidelijk in je cv.

Om bedrijfseconomische redenen worden medewerkers van de Belastingdienst die korter dan drie jaar in hun huidige functie werkzaam zijn of bezig zijn met een startopleiding of inwerktraject niet als eerste in beschouwing genomen.

De Belastingdienst zet zich in om medewerkers in dienst te nemen die onder de doelgroep van de Wet banenafspraak vallen. Val je in deze doelgroep en sta je in het doelgroepenregister? Dan nodigen we ook jou uit om te reageren! Samen met jou kijken we of en hoe je eventueel invulling kunt geven aan deze functie.

Een (online) voorselectietest en/of een assessment kan deel uit maken van het sollicitatieproces (uitgezonderd interne horizontale kandidaten) evenals het maken van een casus, het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Functiecategorie(ën) ICT - Software ontwikkeling
Branch(es) Overheid / Non-profit
Provincie(s) Gelderland
Trefwoorden .

Contactgegevens

Contactpersoon Edward Verkammen
Telefoon 06 - 27 33 55 40

Vestigingsplaats

Solliciteer