Belastingdienst

Testmanager Inning en Betalingsverkeer - Apeldoorn

Alle vacatures Print Solliciteer
Nederlands

Vacature

Plaatsingsdatum 29-11-2019 Functiecategorie ICT - Software ontwikkeling
Standplaats Apeldoorn Niveau Manager
Opleidingsniveau HBO / Bachelor Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd m...
Uren 32 - 36 Salaris Min €3192 - €4905 (bruto)
Functie­omschrijving
"In een ketentest aantonen dat een bedrijfsproces werkt is voor mij de ultieme uitdaging! Hiervoor werk ik met veel partijen samen, zodat we samen een soepel draaiend bedrijfsproces neerzetten. Ik ben dé verbindende factor tussen de ICT en de business." Jan Vroonland - Testmanager bij de Belastingdienst.

De IV-organisatie verzorgt de ICT-voorzieningen van de Belastingdienst. Het merendeel van onze applicaties ontwikkelen we zelf. En ook onderhoud en beheer vinden plaats in ons eigen datacenter. We werken volop aan continuïteit op de massale heffings- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke en stabiele omgeving. Ook werken we hard aan modernisering van ons IT-landschap. De afdeling inning en betalingsverkeer zorgt voor geld in de schatkist en voor uitbetaling van de toeslagen. Het systeemteam en shared services (STeSS) ondersteunt deze afdeling op gebied van applicatiebeheer, communicatie, technisch beheer, testmanagement en businessimplementatie.

In jouw rol van testmanager werk je bij STeSS in het team betalingsverkeer. Het team is verantwoordelijk voor de continuïteit, nieuwbouw en implementatie van diverse applicaties. Betalingsverkeer vraagt om snel, nauwkeurig en betrouwbaar werk, wat in één keer goed gebeurt. Momenteel wordt daarom hard gewerkt aan het vernieuwen van de applicatie voor het geldverkeer tussen de huisbank en inningsadministraties van de Belastingdienst. En jij bent verantwoordelijk voor de adequate uitvoering van de ketentesten in die applicatie.

Als testmanager lever je een kwaliteitsoordeel, stel je een risicoprofiel op bij de inproductiename en signaleer je belemmeringen voor een succesvolle vrijgave. Ook draag je bij aan agile- en scrumactiviteiten zoals verfijning van de backlog items, planning van iteraties en deelname aan scrum events. Daarnaast rapporteer en communiceer je over het verloop van de testen. Jouw grootste uitdaging? De vele vernieuwingen binnen IBS, waardoor er binnen het landschap continu keten- en integratietesten moeten worden afgenomen. Dit vereist veel afstemming binnen, maar ook buiten het team. Wat is verder belangrijk? Als testmanager bij de Belastingdienst kun je voorop lopen in je vakgebied. Je krijgt veel kansen om jezelf vakinhoudelijk te ontwikkelen en te groeien. Bijvoorbeeld door onder werktijd deel te nemen aan vakbijeenkomsten en conferenties, opleidingen te volgen of certificaten en diploma's te behalen.

Zullen we zakendoen en word jij de nieuwe collega van Jan? Of wil je liever eerst eens praten over jouw misschien wel toekomstige werkzaamheden? Neem dan contact met ons op.

Functie-eisen

 • Je hebt minimaal 5 jaar werkervaring binnen de ICT-branche, waarvan minstens 3 jaar in de rol van testcoördinator of testmanager.
 • Je hebt ervaring in het gebruik van JIRA, Confluence en GIT.
 • Je beschikt over voldoende kennis van de gebruikte ontwikkelstraten binnen de Belastingdienst.
 • Je levert een kwaliteitsoordeel over de geteste keten.
 • Je stelt een risicoprofiel op bij in productiename.
 • Je signaleert belemmeringen voor een succesvolle vrijgave.
 • Je draagt bij aan agile/scrum activiteiten zoals verfijning van backlog items, plannen van iteraties, deelname aan de scrum events (zoals Scrum of scrums, sprint reviews en PI-events).
 • Je rapporteert en communiceert over het verloop van de testen.

Jouw competenties
 • Initiatief
 • Samenwerkingsgericht
 • Flexibiliteit
 • Analytisch
 • Communicatief

Herken jij jezelf ook hierin?

Blijven leren en ontwikkelen; dat is wat jij wil. Je ziet de meerwaarde van kennisdeling en zet hierbij je goede communicatieve vaardigheden effectief in. Proactief als je bent, neem je graag het initiatief. Omdat je hoofd- en bijzaken kunt scheiden, vind je makkelijk de balans tussen effectiviteit en efficiency. Je bent analytisch sterk en voelt je, dankzij je flexibiliteit, als een vis in het water in een omgeving met diverse onzekerheden.

Arbeids­voorwaarden
Salaris­niveau schaal 11
Maand­salaris Min €3.192 – Max. €4.905 (bruto)
Dienst­verband Tijdelijke aanstelling met uitzicht op vaste aanstelling
Contract­duur Tijdelijke aanstelling met uitzicht op vaste aanstelling
Minimaal aantal uren per week 32
Maximaal aantal uren per week 36

Overige arbeids­voorwaarden
Naast salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer ouderschapsverlof, studiefaciliteiten en een vergoeding woon-werkverkeer. Bij de Rijksoverheid heb je een aantal individuele keuzemogelijkheden bij het samenstellen van je arbeidsvoorwaardenpakket. Wij verwachten van onze werknemers dat ze integer zijn. En we vragen aan nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Als deze niet kan worden overlegd, volgt geen aanstelling.

Bijzonderheden
We ontvangen je brief en cv graag in een Word- of PDF-bestand via de 'solliciteer' button. Als je een beroep doet op een voorrangspositie, stuur dan ook een kopie van die beschikking mee.

Onze selectieprocedure voor deze functie ziet er als volgt uit:

Allereerst wordt beoordeeld of een voorrangskandidaat binnen de Rijksoverheid in aanmerking komt voor deze functie.

Daarna kunnen we beoordelen of jouw cv en motivatiebrief voldoen aan de gestelde functie-eisen.

De voorkeur gaat uit naar kandidaten die het meest aansluiten bij het opgestelde profiel. Dit heeft betrekking op zowel de genoemde opleiding(en) als werkervaringseisen. Vermeld deze daarom duidelijk in je cv.

De Belastingdienst zet zich in om medewerkers in dienst te nemen die onder de doelgroep van de Wet banenafspraak vallen. Val je in deze doelgroep en sta je in het doelgroepenregister? Dan nodigen we ook jou uit om te reageren! Samen met jou kijken we of en hoe je eventueel invulling kunt geven aan deze functie.

Een (online) voorselectietest en/of een assessment kan deel uit maken van het sollicitatieproces (uitgezonderd interne horizontale kandidaten) evenals het maken van een casus, het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Functiecategorie(ën) ICT - Software ontwikkeling
Branch(es) Overheid / Non-profit
Provincie(s) Comoren
Trefwoorden .

Contactgegevens

Contactpersoon Ine Rikkers
Telefoon 06 - 25288647

Vestigingsplaats

Solliciteer